Portret nacije u pandemiji – princeza Kejt priprema izložbu fotografija

U saradnji sa britanskom Nacionalnom galerijom portreta, princeza Kejt pokrenula je fotografski projekat koji će ovekovečiti „duh, nadu i strahove“ njenih sunarodnika tokom pandemije koronavirusa.

Projekt pod nazivom „Stani mirno“ sakupiće portrete onih koji su se odrekli svega kako bi se angažovali u zdravstvenom sistemu, ali i svakodnevicu običnih ljudi.

Vojvotkinja od Kembridža, koja je i pasionirani fotograf amater, ali i pokrovitelj Nacionalne galerije portreta, želi da uz pomoć svojih sunarodnika napravi portret Velike Britanije u ovom kriznom trenutku.

Kejt će lično odabrati sto fotografija koje će biti izložene.

Već je izjavila da su je mnoge fotografije koje je do sada videla jako potresle, da su neverovatne i da nam pružaju uvid u iskustva i priče ljudi, dok neke prikazuju svu ljudsku tragediju ove pandemije.

Među njenim favoritima je i fotorafija petogodišnje devojčica Idi koja je obojila lice bojama Nacionalne zdravstvene službe. Zatim 79-godišnji Džek Dodsi koji pleše sa negovateljicom u staračkom domu u Šefildu, baka i deka koji pozdravljaju svoje unuke s druge strane prozora i portret medicinske sestre iz Notingema.

Princeza Kejt je uputila poziv svima da pošalju svoje fotografije koje su snimili tokom izolacije i uzmu učešća u projektu „Stani mirno“.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије