Ilon Mask opet uzburkao javnost tvrdnjom da će da rasproda svu imovinu

Direktor i vlasnik kompanije „Tesla“ Ilon Mask je u nedelju stavio na prodaju svoje dve kuće u Kaliforniji, nakon što je najavio da planira da se otarasi većeg dela svoje imovine.

Prema informacijama na internet stranici za prodaju nekretnina Zilou, Mask svoje nekretnine u Bel Eru, od kojih je jedna pripadala pokojnom Džinu Vajlderu, prodaje za ukupnu sumu od 39.5 miliona dolara. Na stranici je navedeno da obe nekretnine prodaje „vlasnik“, a ostavljeni kontakt-telefon pozive automatski preusmerava na telefonsku sekretaricu „Gugl korisnika“.

Ne zna se da li je Mask, nepredvidljivi i ćudljivi milijarder, sam postavio svoje nekretnine na prodaju. U prošlosti se već dešavalo da se na stranici Zilou pojavljuju lažni oglasi. Poznat je slučaj Brusa Makovskog, koji je tužio kompaniju za 60 miliona dolara nakon što je korisnik sa kineskom IP adresom lažno prijavio da je njegova četvorospratna vila, čija je cena bila postavljena na 150 miliona, prodata prvo za 110, pa 90.54, i na kraju za 94.3 miliona dolara.

Zilou dozvoljava korisnicima sa besplatnim nalogom da se prijave kao vlasnici postavljenih nekretnina. Nakon što se verifikuje da je korisnik zaista vlasnik, on može da menja informacije vezane za nekretninu ili čak i da je postavi na prodaju.

Kim Nilson iz grupe Zilou kaže: „Za svaku nekretninu na našoj stranici postoji mogućnost da se vlasnik prijavi. Postoji niz pitanja na koja mora da odgovori, ali ukoliko neko dovoljno puta pokuša da se prijavi kao vlasnik neminovno će zapamtiti pitanja i znati koje im informacije trebaju da bi potvrdili identitet“.

U petak je Mask za manje od 75 minuta postavio više desetina objava na svom profilu na Tviteru. Među njima se našlao i objava u kojoj tvrdi da prodaje „skoro svu“ svoju imovinu, kao i jedan u kom je Mask izrazio mišljenje da je cena „Teslinih“ akcija previsoka, što je istog dana prouzrokovalo pad od deset procenata na berzi.

U slučaju da je stvarno rešio i postavio kuće na prodaju, izgleda da Mask ima samo jedan zahtev – da se kuća Džina Vajldera ne sruši.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије