Nikoli Rankoviću je ovo već peti karantin u životu, ali nema nameru da odustane od borbe

Prošlo je mesec dana od uvođenja vanrednog stanja. Pred nama je i najveći hrišćanski praznik, Uskrs, ali i najduži period zabrane kretanja. Ima građana koji ovih dana kritikuju preduzete mera, a da nije teško biti u izolaciji kada to znači da ćeš zaštititi i sebe i druge, to najbolje zna Nikola Ranković.

Roker, humanitarac, umetnik – Nikolu Džonija Rankovića zna cela Srbija. Naš, verovatno, najmlađi roker, rođen je sa pola srca, ima dijabetes, a krajem prošle godine mu je ugrađen i pejsmejker. Nikolin život i u ovom trenutku čine muzika i izolacija, ali ne po prvi put.

„Ovo mi je već peti karantin u životu od čitavih 16 godina. Prvi put u inkubatoru, pošto sam rođen sa pola srca. Zatim dva puta posle teške operacije srca i nakon ugradnje pejsmejkera. I evo, sada ponovo, peti po redu. Ne izlazim nigde. Terasa mi je najdalja tačka putovanja, pošto, to vam je već jasno, veliki bi rizik bio da dobijem Kovid-19“, kaže hrabri Nikola koji se uključio u emisiju Oko Specijal na RTS-u.

Kako bi svima poslao poruku ohrabrenja Nikola će u subotu, tačno u podne, na svom Jutjub kanalu objaviti svoju novu pesmu koja se zove We are all the same, odnosno, Svi smo jednaki. Želja mu je, kako kaže, da bar na trenutak svi budemo povezani našim srcima i da se osetimo jednakim i jakim.

„Svi smo u istoj situaciji i zato sada mislim da je pravi trenutak da napokon budemo složni i zajedno jaki. Moje mišljenje je da treba da sedimo kod kuće i da se čuvamo za velike stvari u životu“, dodaje Nikola.

Inače Nikolini roditelji su odlučili da se organizuju tako da na svaki način izbegnu mogućnost da oni budu izvor zaraze. Tako je Nikola u stanu sa majkom koja takođe, nigde ne izlazi, a otac, koji mora da radi, dolazi samo da im donese namirnice i da ih pozdravi izdaleka.

„Svestan sam da do vakcine neću smeti nigde da izađem da ne bih predao borbu koju vodim već ceo život“, kaže na kraju razgovora sa Anom Stamenković, Nikola Ranković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво