Kanađani više neće obezbeđivati Harija i Megan

Kanada više neće pružati usluge obezbeđivanja britanskom princu Hariju i Megan Markl, navodi se u saopštenju kanadske vlade nakon što se par odrekao uloge visokih članova britanske kraljevske porodice.

„Pošto vojvoda i vojvotkinja trenutno imaju status međunarodno zaštićenih osoba, Kanada ima obavezu da im pruža pomoć u obezbeđivanju po potrebi. Pomoć će prestati narednih nedelja, u skladu sa promenom njihovog statusa“, navodi se u saopštenju kanadske vlade, prenosi Rojters.

Kraljevska kanadska policija pomagala je londonskoj Metropoliten policiji u vezi s bezbednošću vojvode i vojvotkinje od Saseksa povremeno od novembra kada su oni počeli šestonedeljni odmor u Kanadi, navodi se u saopštenju federalne kancelarije ministra za javnu bezbednost.

Međutim, kako su Hari i Megan izgubili titule i više se ne smatraju visokim članovima britanske kraljevske porodice, oni više neće dobijati obezbeđenje plaćeno javnim novcem, a koje, kako se procenjuje, košta više miliona dolara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи