Kolekcija u čast Kobija Brajanta naišla na oštre kritike: Razočaravajuće i neukusno

Filip Plejn, poznati modni dizajner, na milanskoj Nedelji mode svojom kolekcijom odao je počast Kobiju Brajantu. Zbog toga je dobio žestoke kritike.

Mnogi smatraju da je to uradio na neprimeren način, navodi Independent. Manekenke nemačkog kreatora, među kojima su Olivija Kalpo i Džejda Pinket Smit, predstavile su se publici noseći „Svarovski“ modele, koji su bili inspirisani dresovima Brajanta i Lejkersa.

Nosile su dresove sa brojem 24, a na modnoj pisti su se kao rekviziti nalazili zlatni helikopteri.

Odluka kreatora da se na ovakav način oda počast košarkaškoj zvezdi koja je tragično izgubila život, naišla je na ozbiljne kritike javnosti.

„Razočaravajuće, neukusno i potpuno nepoštovanje. Filip Plejn je odao počast Kobiju Brajantu, pokazujući zlatni helikopter i bez ukusa, stavljajući njegovo ime po dresovima u stilu Lejkersa. Šokiran sam“, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Na stranici kreatora, dostupna je kolekcija "Plein 24", u kojoj se nalazi ljubičasti dres sa brojem 24 i dizajnerovim imenom, koja se prodaje za 2.070 dolara.

„Filip Lejn s ponosom podržava zadužbinu 'Mamba & Mambacita'. Počast legendi“, piše na njegovoj stranici.

Dizajner je za američke medije napomenuo da će sav profit od kolekcije donirati pomenutoj fondaciji.

„Tužno je videti da se nešto pozitivno i konstruktivno može pogrešno interpretirati, od ljudi koji nemaju razlog za to. Radim nešto da pomognem i podržim zadužbinu. Dela govore više od reči“, rekao je modni kreator Filip Plejn.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара