A od Putina sladoled

Predsednik Rusije Vladimir Putin poželeo je kineskom predsedniku srećan rođendan i tom prilikom mu poklonio sladoled, otkrio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik Si zahvalio je Putinu i poručio mu da je veoma popularan u Kini. Dvojica lidera nazdravila su tom prilikom šampanjcem. Pre nekoliko godina kineski poslovni ljudi rekli su Putinu da Kinezi izuzetno vole ruski sladoled.

„Došao sam malo ranije, pre početka samita da bih vam poželeo srećan rođendan. Imamo veoma neobičan posao pa ponekad moramo da radimo kada nam je rođendan. Poželeo bih vam sve najbolje“, rekao je ruski predsednik čestitajući kineskom kolegi.

Kineski predsednik danas puni 66 godina. 

Na skupu u Dušanbeu učestvuju lideri 27 država-članica koje pokrivaju 90 odsto teritorije i stanovništva u Aziji, kao i osam država posmatrača i pet međunarodnih organizacija, uključujući i Ujedinjene nacije.

Inicijativa za formiranje te Konferencije potekla je u oktobru 1992. godine tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a pokretač je bio bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev. Reč je o međunarodnom forumu u cilju jačanja saradnje, a uspostavljen je radi očuvanja mira, stabilnosti i bezbednosti u Aziji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 15. jun 2019, 15:25) - anonymous [neregistrovani]

Neka se "Zapad" i NATO-ovci zamisle,-

Koliki su i gde su od "sutra", jer ovoj buducoj sili, dosta je vrsljanja Zapada (Amerike) po celoj kugli zemaljskoj, a kao opomena vide se i dvako goreca tankera. Dosta je ludila Zapada i neka se spuste u svoje granice, a zbog samog opstanka. Sa njihovom silom je zavrseno !