Džoni Štulić demantuje Šerbedžiju

"Nisam napravio nikakvu pesmu za Šerbedžijinu predstavu, niti smo ikada bili prijatelji", rekao je Branimir Džoni Štulić za portal RTS-a, reagujući na intervju Radeta Šerbedžije objavljen na našem sajtu. Tekst demantija Branimira Štulića, kao i njegovo objašnjenje, prenosimo u celini:

Šta je prethodno rekao Šerbedžija

Podsećamo, najavljujući svoj nastup u Kombank dvorani, Rade Šerbedžija objasnio je medijima zašto je turneju nazvao po pesmi Branimira Džonija Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje".

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu 'Hrvatski slavuj' koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju", objasnio je Šerbedžija.

"Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja."

Objašnjenje g. Štulića!

"Ja sam pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' izveo premijerno početkom septembra '89. u Zagrebu, na Omladinskoj TV – ima ta emisija za potvrdu na Tjubu. Tom prilikom sam boravio samo tjedan dana u Zagrebu, i to mi bude jedina poseta Jugi te godine. 

Šerbedžiju tad nisam sreo. Sledeće godine '90, provedoh deset meseci u Jugi, svirajući, i tad ga dvaput sretoh.

Jednom me Pađen (u prolazu) odvede na neko mesto gde se on zatekne (verovatno po dogovoru), što je naličilo audiciji za film, no brzo se digoh i otiđoh. 

Drugi put, zatekavši se na nekoj večerinki, izrazi želju da me provoza svojim kolima (a provozao me samo zato da ima pokriće za potonju priču, jer unapred je o svemu mislio spremajući savršeni zločin), i to je jedina istina koju zbori. 

"Balegari", na kojima se ta pesma nalazi, izađoše krajem juna '90. (pretpostavljam da je od tada koristi, jer službeno mu je predstava trajala od 15. 5. '90. do 26. 4. '91, međutim, ako je pesmu koristio pre toga, onda ne znam kako se snimke domogao, sem ako se nije tom snimkom sa TV-a poslužio), u svakom slučaju, ja za tu predstavu uopšte nisam znao, sve do pre pet-šest godina, kad u javnosti izađe sa tom pričom. 

Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (dapače, on je mene, i to mu je verovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli celu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskrnavljene pesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pevača). 

Evo, teče već i 28. godina te spletke i kako svoju mrežu plete (sve više i više). 

Dakle, onamo Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijanac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima."

broj komentara 39 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. nov 2019, 10:02) - anonymous [neregistrovani]

Sad odgledah Rada u NYC

Ako je i bilo sumnje, krivac se sam odao....

Da, Branimir je kao Dete!
Jogunast i kapriciozan...al ponajpre kao i i sva zdrava deca, osetljiv na nepravdu i zadojen Istinom! Zbori onako kako jeste!

Cena je Velika ...

Osim jeftinih PATREON bekšiša, nemam šta drugo ponuditi osim velikog HVALA vam Branimire, što me držite “u visak”...
Kad god se pitam oko nečega, da je je to vako ili nako, pomislim “Šta bi Džoni rekao o tome...?!”

Odgovor me nikad nije izdao!

(nedelja, 11. nov 2018, 12:47) - anonymous [neregistrovani]

"Meni se duso, ova prepiska", izmedju.....

......njih dvojice, nimalo ne - dopada!!!

(nedelja, 11. nov 2018, 10:56) - anonymous [neregistrovani]

Od "prepiske", izmedju Stulica i Serbedzije, mnogo su mi zanimljiviji komentari citalaca na ovom sajtu, a......

........najboljim komentarom bi proglasio komentar citaoca koji je Stulica uporedio sa - "zaplanjcem"! Zaista je ovo - vrh!!!

(nedelja, 11. nov 2018, 10:36) - anonymous [neregistrovani]

Jos niste skontali?

Branimir se opire svakom pokusaju dopiranja do njega, sto više kopate on se dublje zavlači...kada prestanete(nemo) gnjaviti sam će izaći na sunce sadasnjice, koje će ga oslepiti i eto nama Homera.

(nedelja, 11. nov 2018, 08:22) - Netko iz hrvatske [neregistrovani]

E pa da odgovorim...

Ja sam nitko? ...i jesam nitko...samo jedan iz mase. A tko si ti, nepismeni?

Sta sam "htjeo"?
Htio sam reci da postoje i vece velicine, veci umjetnici na ovom svijetu od Štulića na ovom svijetu pa se ne ponašaju ko on, k'o dijete kad se duri. Koliko su Arsena pokrali...pa kako se ponasao? Ne kazem da se ne treba boriti, ali kuknjavom i vrijedjanem "od tamo"?! To je jedina poanta moga zapisa.

Da parafraziram "onu": Ako razumijes - shvatit ces :).

(subota, 10. nov 2018, 23:09) - Bela [neregistrovani]

nije lepo

da pišete tako jer je Džoni u pravu i može da kaze sta hoce. Svaka reč mu je na mestu. krasti tudje pesme i zaraditi debelo na tome što je ta pesma izuzetna je gnusno delo piraterije i prevare je. Sramota je što mu dozvoljavaju da drži koncert jer bi u Americi platio silne pare.

(subota, 10. nov 2018, 23:03) - anonymous [neregistrovani]

džoni je u pravu

ne razumem zašto napadače Stulica koji brani svoje pravo sa mu neko krađe pesmubi još na tone zarađuje. Verovatno ne znate kako je to kada od vaših stvari neko zarađuje i još gore, dobija renome i prestiž tobožnjeg umetnika. Takvi ljudi zaslužuju prezir i javno izrugivanje. Bio nam je Šerbedzija godinama drag i cenjen glumac ali je, vidi se mnogo koristoljubiv.

(subota, 10. nov 2018, 21:48) - Proglednik [neregistrovani]

Dosta

Dosta mi ih je obojice. Zaklinjah se u njih nekad.

(subota, 10. nov 2018, 20:40) - Aleksandar [neregistrovani]

Džoni Care

Džoni jedino što znaju to je da te kopiraju da bi zaradili na tebi jer za drugo nisu ni sposobni.

(subota, 10. nov 2018, 20:07) - www.mbt66.eu [neregistrovani]

"Meni se dušo od tebe ne rastaje"


A zašto "Google play" ne prodaje i orginalnu verziju?

Šta je prethodno rekao Šerbedžija

Podsećamo, najavljujući svoj nastup u Kombank dvorani, Rade Šerbedžija objasnio je medijima zašto je turneju nazvao po pesmi Branimira Džonija Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje".

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu 'Hrvatski slavuj' koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju", objasnio je Šerbedžija.