Čuveni Hakan Šukur danas drži pekaru u Kaliforniji

Proslavljeni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je do pre tri godine bio slavljen u domovini, sada je „izdajica i terorista“ i strahuje za svoj i život svoje porodice. Danas živi u Kaliforniji, vlasnik je pekare u kojoj i sam radi.

Pre sedam godina Šukur je bio poslanik u turskom parlamentu i deo vladajuće partije Redžepa Tajipa Erdogana, ali je 2016. podržao pokret Fetulaha Gulena i od tada mu se život pretvorio u pakao.

Ime mu je izbrisano iz istorije turskog sporta, otac mu je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, oduzeta mu je sva imovina u Turskoj i našao se na međunarodnoj poternici.

Šukur danas živi u malom mestu Palo Alto u Kaliforniji, gde je otvorio pekaru sa turskim specijalitetima, u kojoj sam radi.

„Turska je moja zemlja i volim turski narod. Državni mediji su sada promenili sliku u narodu o meni, ali možda će u budućnosti ponovo moći da odem tamo", rekao je Šukur za Njujork tajms, prenosi Indeks.

„Da sam tada podržao Erdogana mogao sam lepo živeti. Verovatno bih sada bio ministar da sam igrao po njihovim pravilima, ali sada sam ovde i ljudima prodajem hranu i piće“, kaže strelac najbržeg gola u istoriji svetskih prvenstava.

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmilja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju.

„Verujem da ću se jednog dana vratiti. Tama ne može trajati večno. U Americi je drugačije, vidite da ovde Lebron Džejms može da kritikuje predsednika. Ovde možete reći što hoćete, u Turskoj to ne možete“, priča Šukur dok rasprema posuđe sa stolova u pekari.

Uprkos tome što ima 46 godina, Šukur ne odustaje od sporta i nastupa za amaterski klub iz grada u kojem živi. Nedavno je na jednoj utakmici postigao 11 golova, a želja mu je da otvori sportsku akademiju.

„Imam nekoliko potencijalnih investitora, ali svi strahuju da se sastanu sa mnom. Otvoren sam za saradnju sa svima jer mislim da sportu mogu još dosta da dam“, kaže Šukur, koji svakog dana ustaje u tri sata kako bi u pekari sve bilo pripremljeno do otvaranja.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 06. maj 2018, 01:48) - Kirba [neregistrovani]

Gospodin Erdogan je veliki demokrata, samo sto on to vesto krije

Joj sto lazu i izmisljaju protiv gospodina Erdogana da je diktator, genocidas i da ugnjeva narod, pa cak i demokratiju da gusi, a sta tek pricaju o slobodi govora u Turskoj....

(nedelja, 06. maj 2018, 01:15) - anonymous [neregistrovani]

Hakane !

Pa niko nije do vijeka ! I sam Hitler morao je da "zglajza" ! Ako si ti u nemilici i nemozes u svoju Zemlju zbog jednog coveka, onda sa svojim istomisljenicima po celoj Turskoj, trazi izlaz, jer Diktatori nesmeju da vode Narode, nego casne i sposobne vodje. Zato sto ne mislis kao Erdogan, da nesmes medju svoj Narod i familiju, to je zadnje u ljudskoj glavi... Resenje postoji, ali vreme mora da se odredi i diktatori u celom Svetu MORAJU nestati !

(subota, 05. maj 2018, 13:59) - anonymous [neregistrovani]

Robija za oca

Nesto su morali da izmisle.

(subota, 05. maj 2018, 13:16) - anonymous [neregistrovani]

'леба и игара

Како то бива кад се не игра по правилу.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">