Otkrivena statua Draganu Nikoliću u Vrnjačkoj Banji

Glumac Žarko Laušević otkrio je statuu Dragana Nikolića u centralnom parku u Vrnjačkoj Banji. Vrhunski vajarski rad delo je profesora Dragana Dimitrijevića i njegovog sina Miodraga.

Statua je nastala kao znak zahvalnosti specijalne bolnice „Merkur“ u kojoj se srpski glumac lečio poslednjih dana svog života.

Bez reči, ali uz duboki poklon i muziku iz filma Nacionalna klasa, otkrio ju je glumac Žarko Laušević.

„Postament je mnogo dublji i veći nego što to može neka priča i sećanje da ispriča, njegov postament je istorijska kategorija“, rekao je Laušević za RTS.

Statua je u prirodnoj veličini, karakterističnog držanja za ovog glumca. Svojim vajarskim delom profesor Dragan Dimitrijević udahnuo je i nenametljiv šarm legendi i miljeniku publike.

„Kad se nešto voli, a naročito neko, a taj neko ima svoju težinu a Dragan je ostavio dubok ljudski trag, naravno i glumački, onda se to dešava tako. Ja moram da kažem da ovo govorim pun emocija, jer smo Miodrag, moj sin i ja, dugo radil. Mnogi su se hvalili da su poznavali Dragana, ali ja mislim drugačije – da je Dragan poznavao ljude i zato je bio takav“, istakao je autor Dimitrijević.

Video-porukom Vrnjačkoj Banji i mnogobrojnim okupljenima zahvalila se Milena Dravić, podsetivši okupljene koliko je Nikolić voleo Vrnjačku Banju i rekavši da je i danas pokazano da je Dragan bio miljenik publike.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj prijatelja Dragana Gage Nikolića, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 27. okt 2017, 12:34) - Liči, [neregistrovani]

kao Đoković

u Jagodini!

(petak, 27. okt 2017, 08:11) - anonymous [neregistrovani]

Hm...

Svaka čast na načinu na koji je ovekovečena uspomena na Dragana Nikolića i svaka čast vajaru. Ali, zar ne bi po neki put mogla biti spomenuta i umetnička livnica koja je po kalupu vajara i izlila statuu, niko ne ceni veliki rad i trud tih ljudi koji vajarovu zamisao ostvaruju i udahnjuju joj život.

(petak, 27. okt 2017, 00:18) - anonymous [neregistrovani]

одговор на Прелепо

Није могао овако да буде урађен и споменик Зорану Ђинђићу зато јер Мрђан Бајић не зна да изваја портрет. Просто.

(četvrtak, 26. okt 2017, 18:43) - Драган [neregistrovani]

Прелепо

Зашто и споменик Ђинђићу није могао бити урађен на овај начин?