Venčanje princa Filipa i Danice Marinković

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas su se, u prisustvu brojnih zvanica, na večnu ljubav zakleli princ Filip Karađorđević i princeza Danica Marinković, ćerka srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića.

Венчање принца Филипа и Данице Маринковић Венчање принца Филипа и Данице Маринковић

Nakon veridbe koja je proslavljena u Londonu tokom leta, danas su u centru Beograda izgovorili sudbonosno Da Filip i Danica, sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i ćerka čuvenog srpskog slikara Cileta Marinkovića. To je prvo kraljevsko venčanje u Sabornoj crkvi od 1922. godine.

Poglavar SPC, patrijarh Irinej je venčao prinčevski par, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života i gosti iz inostranstva.

Po izlasku iz Saborne crkve mladi prinčevski par pozdravili su okupljeni građani.

Slavlje je nastavljeno prijemom i večerom u Belom dvoru. Po želji mladenaca sve je bilo po starim srpskim običajima.

Sada zvanično princeza, Danica Karađorđević vlasnica je diplome sa Sorbone. Radi u Londonu kao i njen, sada već suprug, Filip. 

Princ Filip je drugi sin princa Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Veliku pažnju izazvala je venčanica koju je nosila princeza Danica. Mlada je za jedan od najvažnijih dana u životu odabrala kreaciju Roksande Ilinčić. Srpska dizajnerka koja živi i radi u Velikoj Britaniji osmislila je haljinu koja je predstavljala spoj elegantnog i modernog sa tradicionalnim elementima.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво