Fajns: Hvala vam što ste prihvatili ovog Engleza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je uručio pasoš i ličnu kartu Republike Srbije Rejfu Fajnsu. Britanski glumac i reditelj je, zahvaljujući na pasošu, rekao na srpskom jeziku da nikada nije mislio da će postati Srbin: „Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu“.

„Velika mi je čast što danas mogu da Vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije“, poručio je predsednik Vučić obraćajući se novom državljaninu Srbije.

Predsednik je rekao da zna da Fajns mnogo voli Srbiju još od snimanja prvog filma u našoj zemlji, gde je dolazio već gotovo deceniju.

„Mi Srbi smo srećni što Vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnika. Ne samo zbog Engleskog pacijenta, već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji“, istakao je predsednik Srbije i dodao da zahvaljujući slavnom glumcu dobijamo subvencije za filmove u našoj zemlji.

Aleksandar Vučić kaže da vidi iskrenu ljubav prema Srbiji kod Fajnsa i da zna da će interese naše države zastupati kao što to čini svaki naš građanin koji iskreno voli svoju zemlju i bori se za nju.

„Želimo vam puno uspeha, dobrog rada i dobro snimljenih filmova. Kao jednom od najboljih glumaca i vrhunskih producenata, želimo da više vremena provodite ovde nego u svojoj prvoj domovini. Onu prvu niste mogli da birate, a ovu ste izabrali. Molim da sa istom strašću volite Srbiju uvek, kao što činite danas", naglasio je Vučić. 

Vučić je rekao da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba što je Fajns postao građanin Srbije, te najavio da će mu uzvratiti pažnjom, ljubavlju: „Dobrodošli u Srbiju, sada ćete Vi uvek biti domaćin u Srbiji, a nikada više gost“.

Fajns je na srpskom, zahvaljujući se na pasošu, rekao: „Hvala Vam gospodine predsedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam“.

„Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Počastvovan sam“, naglasio je Fajns. 

U Beogradu Rejf Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film Koriolan.

„Jer su veze i prijateljstva koje imam ovde postala jaka. I nije reč samo o radu, već o ljudskoj povezanosti. Ne mislim da možete da napravite dobar film ako nemate prijateljstva i odnose koji se ne završavaju posle 12 sati posla. Ovde sam pronasao to“, rekao je Fajns za RTS. 

Britanski glumac 23. juna je bio gost na svečanosti koju je organizovao Aleksandar Vučić povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije.

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rešenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić. 

Istovremeno, takođe britanski glumac Kolin Firt potvrdio je da je uzeo italijansko državljanstvo i objašnjava da je to smislen potez usled političke neizvesnosti u svetu.

Firt, čija je žena Italijanka, kaže da će „uvek biti ekstremni Britanac, ali da strastveno voli Italiju“.

broj komentara 92 pošalji komentar
(ponedeljak, 25. sep 2017, 10:21) - Земља неслућених низина! [neregistrovani]

Човек снима у Србији због...

само због јефтине радне снаге!Вероватно је пропуст,што у Немачкој није познат!

(ponedeljak, 25. sep 2017, 08:52) - anonymous [neregistrovani]

Kapa?

Zasto nosi kapu? Malo nepristojno.

(ponedeljak, 25. sep 2017, 08:51) - anonymous [neregistrovani]

Ti bolje cuti

Neverovatno, ti Albanac ce da pricas od 90tih i postovanja, smesno

(ponedeljak, 25. sep 2017, 08:39) - Mare [neregistrovani]

Srbin

Moci ce u Rusiju bez vize:))

(ponedeljak, 25. sep 2017, 07:02) - ooonoja [neregistrovani]

ooonoja

Moje stare karuce

(ponedeljak, 25. sep 2017, 05:04) - anonymous [neregistrovani]

Na prvi pogled

neznacajan akt. A sustini veoma vazan mali potez da se pokaze/dokaze ostatku sveta da je demonizacija Srpskog naroda uvek bila PR tvorevina, a ne istina.

(ponedeljak, 25. sep 2017, 00:25) - ooonoja [neregistrovani]

ooonoja

Ja kao i ostali deo ekipe mislimo da ovaj nema pojima, zaustavite kriminal

(ponedeljak, 25. sep 2017, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

Re: Ralph

Tako smo ga pisali i zvali ranije,sam je rekao da se njegovo ime ne izgovara Ralf nego Rejf!

(nedelja, 24. sep 2017, 23:11) - Maja [neregistrovani]

Ralf

Sve cestitke Ralfu. Lepo je kad imamo ovakvog prijatelja i sigurna sam da ce predstavljati nasu zemlju na najbolji moguci nacin.

(nedelja, 24. sep 2017, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

Bojan

Bas sam se obradovao ovoj vesti,ali tek sto sam prepoznao glumca zbog kacketa.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">