Ustanova kulture na Paliluli dobila novo ime – „Vlada Divljan”

Nekadašnji Narodni univerzitet „Braća Stamenković“, kasnije Ustanova kulture „Palilula“, od sinoć nosi ime po istaknutom muzičaru Vladi Divljanu.

Установа културе на Палилули добила ново име – „Влада Дивљан” Установа културе на Палилули добила ново име – „Влада Дивљан”

Gradski menadžer Goran Vesić, koji je sinoć prisustvovao otvaranju 22. Festivala autorskog filma u toj ustanovi, istakao je da je ostvareno obećanje dato pre više od godinu dana da renovirana ustanova kulture na Paliluli ponese ime po Vladi Divljanu.

On je podsetio da je Divljan sa Palilule, kao i da je prve muzičke korake napravio upravo u toj zgradi.

„Nadam se da će ova ustanova kulture opravdati ime koje nosi, te da će budući njen sadržaj uspostavljati  nove trendove, upravo kao što je Vlada Divljan bio avangardan u našoj muzici i kulturi. A Festival autorskog filma, koji se posle više od 20 godina održava u ovoj ustanovi, ide u prilog toj novoj politici kuće“, ukazao je Vesić.

On je najavio i druga slična dešavanja u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ što je, kako je rekao, u skladu sa odlukom da se napravi mala decentralizacija kulture u Beogradu. Vesić se zahvalio porodici prerano preminulog umetnika na podršci, kao i predsedniku opštine na realizaciji ove divne ideje.

Idol mnogim generacijama

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je takođe prisustvovao otvaranju Festivala, dodao je da je Vlada Divljan mnogim generacijama idol, kao i da je svojim radom zadužio tu opštinu.

„Nadam se da će Ustanova kulture 'Vlada Divljan' u budućnosti svojim sadržajem biti pandan i SKC-u i Domu omladine, kao i drugim sličnim institucijama u prestonici“, rekao je Jovičić i zahvalio se gradskom menadžeru na podršci.

Događaju su prisusvovali supruga Vlade Divljana, Dina, dugogodišnji prijatelj i saradnik Zdenko Kolar, kao i poštovaoci rada istaknutog umetnika.

Festival je otvorio insert iz filma Nebeska tema, koji je inspirisan životom i stvaralaštvom Vlade Divljana, posle čega je usledila projekcija novog ostvarenja Džima Džarmuša Gimme Danger.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво