Čuveni pantomimičar Greg Goldston u Srbiji

Jedan od najznačajnijih američkih pantomimičara, Greg Goldston, nastupiće prvi put u Srbiji 25. juna sa predstavom „Glasnije od reči“ na petom Međunarodnom festivalu pantomime – „Fantomfestu“ u Vranju.

U toj predstavi, istovremeno hipnotišućoj i urnebesnoj, Greg Goldston predstavlja kolaž pantomimskih radova koji ujedno zabavljaju i inspirišu publiku svih uzrasta, navode organizatori manifestacije u Vranju.

Sa svojim stilom pantomime koji kombinuje gracioznost baleta sa tajmingom stend-ap komičara, njegovo izvođenje je sve osim nemog.

Goldstonova publika se kreće u rasponu od gromoglasnog smeha do potpune tišine dok transformiše scenu u zamišljeni svet sa plutajućim kišobranom, neposlušnim šeširom i čak naizgled naivnim studentom, koji od Goldstona krade predstavu dok on uči volontere da sami izvode pantomimu.

Njujork tajms je za Grega Goldstona napisao da predstavlja „vatreni prikaz fizičke virtuoznosti“, a publika u Vranju i Srbiji imaće jedinstvenu priliku zahvaljujući „Fantomfestu“ da se u to uveri.

Predstava Glasnije od reči biće održana drugog festivalskog dana u Sali Doma vojske u Vranju, ulaz je, kao i za sve ostale festivalske programe, besplatan.

U okviru predstojećeg „Fantomfesta“, koji se održava 24. i 25. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno, u sklopu obelezavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, izvedena i predstava pantomime Hamlet u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji festivala.

Ono što je zanimljivo kada je ta postavka Hamleta u pitanju je što u predstavi igraju gluvi i nagluvi glumci.

U predstavi učestvuju Goran Stoiljković, Miodrag Demirović, Goran Ramadanović, Milan Tončić, Maja Demirović, Jovana Bajramović, Ivica Spasić, Mirjana Mitić, Ninoslav Demirović.

Predstava će biti odigrana odmah nakon svečanog otvaranja festivala.

Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Vranje i Ambasada SAD u Beogradu.

broj komentara 0 pošalji komentar