Читај ми!

Kao na drugom medenom mesecu – belgijski kraljevski par u Grčkoj

Belgijski kralj Filip i kraljica Matilda boravili su ovih dana u zvaničnoj poseti Grčkoj, prvoj državnoj poseti od 2019. i izbijanja pandemije. Bila je to još jedna prilika da jedna od najbolje odevenih dama Evrope pokaže svoju besprekornu eleganciju i odmeren stil.

Za dolazak u kolevku evropske civilizacije kraljica je odabrala raskošnu i lepršavu kombinaciju plisirane midi haljine koralne boje sa širokim kaišem, domaćeg modnog brenda „Natan”, kome je verna godinama i čije modele najčešće nosi.

Šešir od gotovo identičnog plisiranog materijala, prikladnog naziva "Santorini", delo je njene omiljene kreatorke Fabijen Delvinj.

Tokom oficijelnog susreta sa domaćinima, predsednicom Grčke, Katerinom Sakelaropulu i njenim suprugom, Matilda je delovala izuzetno atraktivno i impresivno.

Nakon što je očarala dnevnim autfitom, za večernji svečani banket obukla je primerenu dugu zelenu haljinu od tila sa zlatnim cvetnim vezom i ogrtačem, grčkog kreatora Hristosa Kostarelosa.

Bio je to svojevrsni omaž domaćinima, jer je haljina inspirisana grčkom narodnom nošnjom.

Ruku pod ruku, nasmejani i okupani vrelim grčkim suncem, pred bleštavilom mermera mističnog Posejdonovog hrama na Sunionu, kralj Filip i kraljica Matilda delovali su poput golupčića na medenom mesecu dok su obilazili arheološka nalazišta drevnih Helena i uživali u pogledu na plavetnilo Egeja.

Za obilazak Posejdonovog hrama i kralj je bio u ležernijem izdanju i odelu nešto svetlijih smeđih tonova, dok je kraljica blistala u kombinaciji boja zastave domaćina, noseći strukiranu haljinu preko kolena plavo-belih nijansi, nepoznatog brenda, i slamnati šešir "Dina" iste kreatorke Fabijen Delvinj, čije šešire najčešće nosi i holandska kraljica Maksima. Sve to ukombinovala je sa „Dior” krem cipelama i tašnicom.

Četrdesetdevetogodišnja Matilda sa suprugom ima četvoro već odrasle dece, dve ćerke i dva sina, a najstarija od njih, 20-godišnja prestolonaslednica Elizabeta, studira trenutno na Oksfordu.

U nastavku posete Grčkoj, belgijski kraljevski par posetio je između ostalog i muzej Akropolja i bio domaćin prigodnog koncerta Nacionalnog orkestra Belgije. Kraljica je za tu priliku odabrala elegantnu dugu ružičastu haljinu sa srebrnim detaljima, modne kuće „Dris van Noten”, što je upotpunila srebrnim sandalama i tašnicom.

Za poslednji dan posete Matilda je ostavila još jednu zanimljivu odevnu kombinaciju grčkog kreatora Kostarelosa: široke elegantne bele pantalone i dugi mantil sa ručno oslikanom cvetnom aplikacijom sa desne strane, pretežno ružičastih tonova.

Ukombinovala ih je sa nežno roze „Natan” bluzom, te ružičastim šeširićem u obliku marame, bez oboda, u stilu pedesetih godina, i tašnicom od istog materijala, naravno „Delvinj” brenda.

Iako je neke odevne predmete koje je tokom posete pokazala, ranije već nosila, većinu je premijerno obukla za ovu priliku. Ženstvene figure, otmenog držanja i visokog stasa, Matilda ume da „iznese" svaku kombinaciju i svakako spada među najelegantnije pripadnice svetskih kraljevskih porodica.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи