Читај ми!

Met gala: Kim Kardašijan kao Merilin Monro, Blejk Lajvli pozlaćena

Kim Kardašijan je zatvorila defile na crvenom tepihu jednog od najvećih modnih događaja u svetu – Met gala – u haljini Merilin Monro, u kojoj je legendarna glumica predsedniku Džonu F. Kenediju, pre šezdeset godina, umilnim glasom otpevala rođendansku čestitku.

Мет гала: Ким Кардашијан као Мерилин Монро, Блејк Лајвли позлаћена Мет гала: Ким Кардашијан као Мерилин Монро, Блејк Лајвли позлаћена

„Met gala” se održava u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku prvog ponedeljka u maju (sa izuzetkom prošle godine kada je zbog kovid ograničenja održan u septembru), a ovogodišnju šetnju crvenim tepihom zatvorila je Kim Kardašijan koja je morala da smrša sedam kilograma kako bi stala u jednu od najpoznatijih haljina Merilin Monro.

„Bio je to veliki izazov, ali bila sam odlučna da je obučem“, priznala je Kim.

Haljinu je dizajnirao Žan Luis, a 2016. godine ju je otkupio Riplijev muzej „Verovali ili ne” u Orlandu, na Floridi, za neverovatnih 4.810.000 dolara.

Haljina je pre 60 godina koštala 12.000 dolara i bila je toliko uska da su je bukvalno ušivali na legendarnoj glumici kada je 19. maja 1962. na aukciji prikupljanja sredstava u Medison skver gardenu, otpevala „Srećan rođendan, gospodine predsedniče“. Merlin Monro je umrla tri meseca kasnije, i od tada ovu haljinu kolokvijalno zovu „Srećan rođendan, predsedniče“.

Kim Kardašijan, koja je došla u pratnji novog dečaka, Pita Dejvidsona, haljinu je upotpunila Kartijeovim dijamantskim minđušama od belog zlata i belom bundicom. Međutim, kako saznaje Vog, originalnu haljinu je nosila samo dok je prošetala velikim stepeništem Metropoliten muzeja umetnosti, a posle toga je obukla repliku.

Počast američkom dizajnu bila je posvećena pozlaćenom glamuru, tako da je kod muškaraca dominirao klasični crni smoking, a kod žena je bilo mnogo crno-belih haljina. Pojedini dizajneri su svojim kreacijama bukvalno odali počast Njujorku, gradu koji je bio rodno mesto pozlaćenog glamura.

Blejk Lajvli, koja je bila jedan od domaćina večeri, zajedno sa mužem Rajanom Rejnoldsom, pojavila se pred kamerama u raskošnoj haljini Ateljea Versače. Za njenu svetlucavu haljinu na kojoj se velika mašna transformisala u šlep bebi plave boje, inspiracija je bio Kip slobode, Empajer stejt bilding i plavi plafon Velike centralne stanice.

Ovogodišnja gala svečanost se poklapa sa otvaranjem drugog dela izložbe Instituta za kostim Metropoliten muzeja o američkoj modi i stilu. Kodeks oblačenja bio je pozlaćeni glamur i bela kravata, u stilu američkog Zlatnog doba, burnog perioda između građanskog rata i početka 20. veka. 

Bili Ajliš se pojavila u Gučijevoj čipkanoj zelenoj haljini od recikliranog materija, a Sintija Erivo je nosila prozirni beli Luj Viton sa odgovarajućim komadom oko glave.

Kardi Bi, u društvu Donatele Versače, bila je vrhunska zlatna boginja u mrežastoj haljini od lančića.

Điđi Hadid je više izgledala kao žena mačka nego kao zlatna devojka. Ponela je usku pripijenu haljinu od crvenog lateksa sa korsetom i ogromnom pelerinom, takođe brenda Versače.

Lizo je zabavila publiku zasviravši na svojoj zlatnoj flauti u crnoj haljini ispod raskošnog crnog kaputa izvezenog zlatom.

Novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask pojavio se sa svojom majkom, Maje Mask, inače bivšom manekenkom, koja je toaletu upotpunila „Šopar“ biserima i drugim dragim kamenjem. Njen sin se opredelio za klasičan smoking.

Sara Džesika Parker, koja je nosila haljinu poput Pepeljugine, sa belim i crnim prugama, upotpunjenu, bogatim roze i crnim perjanim komadom na glavi, kreacija Filipa Trejsija. Njena haljina je bila inspirisana radom Elizabet Hobs Kekli, prve Afroamerikanke modne kreatorke u Beloj kući, kojoj je poverenje ukazala prve dama Meri Tod Linkoln.

Haljina Ališje Kiz, kreacija Ralfa Lorena, bila je inspirisana njenim rodnim Njujorkom, sa ogrtačem koji podseća na panoramu Njujorka iscrtanu malim ručno prišivenim kristalima. Njen suprug Sviz Bitc, takođe rođeni Njujorčanin, obukao je njujoršku sportsku jaknu.

Na svečanosti „Met gala” došlo je i do prosidbe. Bivši kandidat za državnu skupštinu Bobi Digi Olisa kleknuo je na jedno koleno da bi postavio sudbonosno pitanje zaprepašćenoj Lori Kambo, gradskoj komesarki za kulturna pitanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара