Читај ми!

Najtraženije usluge u kozmetičkim salonima

Nega lepote zahteva i vreme i novac. Ono što dobijamo za uzvrat je veće samopouzdanje koje proizlazi iz zadovoljstva sopstvenim izgledom. Trudimo se na razne načine da budemo najbolja verzija sebe, a jedna od njih je i konstantan rad na fizičkom izgledu. U tome imamo saveznike – kozmetičke salone.

Šta je trenutno najaktuelnije što se tiče njihove ponude? Bolji kozmetički saloni prate savremene trendove i svojim klijentima imaju da ponude uvek nešto novo.

Vlada veliko interesovanje za tretmanima podmlađivanja kože lica. Tokom čitave godine postoji potražnja za anticelulit tretmanima, s tim što je pred letnju sezonu ono naročito veliko. Sprovode se uz pomoć moderne tehnologije koju čine najsavremeniji kozmetološki aparati.

Kozmetičkih salona ima puno, konkurencija je velika, tako da uvek moraju da ulažu u edukaciju zaposlenih i osavremenjavanje ponude, kako bi opstali na tržištu.

Šta mislite o šminkanju obrva? Nikada nisu bile u fokusu kao što je to poslednjih par godina. Korekcija obrva pomoću neke vrste trajne šminke postala je pravi hit. Tehnike koje se nude su japansko iscrtavanje obrva i puder obrve.

Zahvaljujući njima uvek ćete imati uredne, simetrične i pravilno oblikovane obrve u skladu sa vašim crtama lica. Zašto su tretmani vezani za obrve postali toliko popularni? Možda niste znali da su obrve veoma važne za izgled lica i utisak koji on ostavlja. Štaviše, obrve igraju ključnu ulogu u prepoznavanju. Ako biste sa slika poznatih ličnosti uklonili obrve, iznenadili biste se do koje mere bi ih ovaj potez učinio teško prepoznatljivim.

Shodno tome, promena oblika, boje i debljine obrva, potpuno menja izgled lica. O tome najbolje svedoče fotografije „pre i posle" - na kojima se vide razne neverovatne transformacije - i to samo uz pomoć obrva! Ako samostalno pokušamo da korigujemo oblik, obično one ne budu potpuno simetrične.

Upotreba šminke čini čuda, ali ovakve obrve se mogu razmazati i skinuti. Zato sve više dama bira neku od tehnika koje garantuju uvek uredne obrve. Preporuka je da se odlučite za izgled koji deluje prirodno. Izbegavajte sve što je veštačko, kako biste postigli to što želite tj. da izgledate lepše.

Nadogradnja trepavica svima je već dobro poznata. Postoji nekoliko tehnika, a najzastupljenija je nadogradnja svilenih trepavica metodom jedan na jedan. Za sprovođenje ove tehnike potrebno je da kozmetičar bude stručno obučen, dok vi kao klijent treba da budete strpljivi. Unapred birate dužinu i gustinu trepavica.

U svemu treba biti umeren. Međutim, u ponudi su i veoma guste i duge trepavice, koje su poznate i pod nazivom ruske. One su pogodne za scenske nastupe ili za osobe koje preferiraju ovakav izgled i u svakodnevnim prilikama.

Šminkanje vam oduzima puno vremena? Želeli biste da uvek izgledate doterano i negovano, a da za to utrošite minimalno vremena? Rešenje je trajna šminka.

U boljim kozmetičkim salonima radi se trajna šminka usana i očiju. Usne dobijaju ružičastu boju i nakon tretmana izgledaju kao da ste stavili karmin. Posle nedelju dana, boja postaje manje intenzivna, te usne dobijaju prirodnu ružičastu nijansu koja akcentuje njihovu punoću. Što se tiče trajne šminke za oči - u pitanju je tehnika ajlajnera.

Ušteda vremena se postiže i ukoliko se odlučite da uradite nadogradnju noktiju ili da na postojeću dužinu stavite trajni gel lak. Na taj način, nokti će vam uvek biti uredni. Čak i najkvalitetniji lakovi za nokte se lako mogu oguliti. Ako vam pri ruci nije aceton, delovaćete neuredno.

Umesto da skrivate ruke, zakažite manikir sa nadogradnjom noktiju u kozmetičkom salonu. Ako se bavite poslom u kom bi vam dugi nokti bili smetnja, onda zadržite kratke nokte sa gel lakom. Korekcije se rade na par nedelja, a u međuvremenu uopšte ne morate da razmišljate o svojim noktima.

Pored tretmana kojima je cilj da nam olakšaju svakodnevni život i skrate vreme pripreme za izlazak iz kuće, tu su i oni koji predstavljaju osnovu negovanog i lepog izgleda. Stručnjaci iz kozmetike su kreirali razne tretmane lica kojima se tretiraju problemi na koži i postiže njen svež i negovan izgled.

Preparati se kombinuju na razne načine, u zavisnosti od tipa kože. Sve se veći akcenat stavlja na prirodnu kozmetiku koja ima što manje hemikalije i sadrži korisne sastojke.

Međutim, procentualno gledano najviše se traže usluge koje su oduvek bile osnovne u svim kozmetičkim salonima.

Na prvom mestu je depilacija toplim i hladnim voskom. Ono što je novina je veći izbor različitih vrsta voskova za depilaciju. Tokom zimskog perioda interesovanje za ovom uslugom je nešto manje u odnosu na leto.

Depilacija je jeftina i ona pruža jednokratno rešenje za eliminaciju neželjenih malja. Nasuprot njoj, epilacija nudi trajno rešenje.

Međutim, kada je ova metoda u pitanju veoma je važno ko je obavlja jer ona sa sobom nosi zdravstvene rizike ako se nestručno sprovodi.

Laserska epilacija je skupa, ali nakon završene serije tretmana najveći deo neželjenih malja trajno nestaje. U nekim regijama one se mogu vratiti.

Međutim, konačan rezultat i iskustva klijenata koji su se podvrgli laserskoj epilaciji su pozitivna.

Veoma je važno koji ste kozmetički salon izabrali. Higijena mora da bude besprekorna, a osoblje stručno, iskusno i vešto. Negu lepote poverite profesionalcima, kako biste uvek bili zadovoljni.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи