Читај ми!

Roberto Kavali, povratak korenima sa pogledom u budućnost

Nova kolekcija brenda „Roberto Kavali“ predstavljena u Milanu, podsetila je poznavaoce mode na prvu reviju čuvene modne kuće, davne 1970. godine na kojoj je animal print postao najpopularniji dezen. Uz žive šare i nove boje, posebno mint nijansu koja je omiljena kod onih koji prate trend za ovu sezonu, revija će ostati upamćena kao sudar prošlosti i budućnosti čuvenog brenda.

Generacija mladih dizajnerki, 2021. godine, redefiniše seksi izgled. Njihove starije muške kolege na mukama su jer treba da rebrendiraju izgled generacija mlađih od svoje i to u ovako osetljivom segmentu.

Takav zadatak pred sobom imao je i Fausto Puljizi, koji je pre godinu dana preuzeo kuću „Roberto Kavali“ i sada u Milanu predstavlja svoju prvu kolekciju na pisti.

Kako stvari stoje, dorastao je izazovu. Zapravo, piše Vog, pošteno bi bilo reći da je ovo bio Puljizijev posao iz snova.

Nikada nije zazirao od eksplozivnog glamura, ali brzo je napravio razliku između „Kavalija“ iz doba Kavalija i svog viđenja brenda.

„Moramo da izađemo, moramo da se zabavimo“, najavio je on iz bekstejdža.

Reviju je otvorila minijaturna haljina sa valovima crne čipke i lakovane kože izrezanih na trake, ali odmah potom prešao je na spoj kombinezona leopard printa sa zebrastim mantilom, dok je uz tigrasti bodi odabrana suknja iz 50-ih godina prošlog veka.

Puljizi ne voli boemske ukrase koji su nekada definisali ovaj brend. Njegovi krojevi imaju minimalnu, gotovo sportsku efikasnost.

Ipak, dezeni koji su, malo je reći, upečatljivi i prorezi koje dizajner naziva „antidepresivima“, privukli su Kim Kardašijan i Dženifer Lopez da prouče njegovo viđenje brenda.

Kako je revija odmicala, iznenađenja su se ređala u vidu šara, teksture materijala, a i samog odabira materijala.

Veći deo predstavljene kolekcije uklopljen je uz obuću sa platformama i potpeticama u obliku zakrivljenih kandži.

Možda ništa tako efikasno ne priča priču o „ubacivanja mode u kežual fazu“ od promene obuće na pisti, to jest Kavalijevih rešenja na početku milenijuma. Animal printovi povratak su korenima jer ih je upravo ova kuća učinila voljenim dezenom sedamdesetih godina 20. veka.   

Na te karte igrao je Puljizi i veoma uspešno spojio budućnost i prošlost brenda „Kavali“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара