Kuhinja skromne kvadrature uz nekoliko trikova može izgledati veće

Mnogi sanjaju o prostranoj kuhinji sa visokim plafonom i dosta prirodne svetlosti koja dolazi kroz velike prozore. Ipak, mala kuhinja ima brojne prednosti, a sa pravim rešenjima pri uređenju prostora, može biti i lepa i funkcionalna.

Dosta toga možete da uradite da biste izbegli osećaj klaustrofobije u maloj kuhinji.

Potrebno je da dobro razmislite, izmerite prostor i, najbolje po meri, naručite izradu ormarića kojima štedite svaki santimetar. 

Mala kuhinja zahteva više svetla, tako da se potrudite da postavite, pored centralnog lustera ili plafonjere, i male led lampe po gornjim obodima visećig delova kuhinjskog nameštaja, piše portal housebeautiful.com.

Biljke čine svaki prostor prijatnijim, a kuhinju mogu učiniti i vizuelno prostranijom.

Iskoristite površinu na frižideru, ili prozoru, i postavite saksije sa omiljenim sobnim cvećem. 

Uz više svetla i malo zelenila, prostor male kuhinje dobro će osvežiti i šarena prostirka za pod. Mekani ćilim jarkih boja učiniće da prostor odiše posebnom toplinom.

Iskoristite prostor na zidovima kako biste postavili ogledao, ili više njih.

Svaka mala soba zaslužuje bar jedno ogledalo, jer je poznato da „produbljuje" prostor, savetuju stručnjaci u članku na portalu housebeautiful.com.

Da biste praktičnije ulazili u kuhinju, umesto klasičnih vrata, postavite ona klizna. Tako se dodatno štedi na kvadratima.

Pravilo bele boje važi i za kuhinje - sve što može biti u svetloj boji - neka bude belo. 

Tamne boje mogu delovati tako da nam prostorija izgleda skučeno i tesno, tako da za kuhinju skromne kvadrature - birajte belu, žutu, bež, oker...

Površina kuhinjskog nameštaja sa jakim odsjajem, takođe je dobar trik. Umesto u mat bojama, nabavite nameštaj visokog sjaja, ili postojeći prelakirajte sjajnim namazom. Učiniće prostor većim. 

Glomazno posuđe, šerpe, lonci... mogu oduzeti dosta prostora. Zato iskoristite zid za njihovo kačenje. To je i funkcionalno i moderno rešenje.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво