Čitaj mi!

Kao fatamorgana - tako će izgledati aerodrom u pustinji Saudijske Arabije

Međunarodni aerodrom, koji dizajnira Kompanija "Foster i Partneri", gradi se u Saudijskoj Arabiji, na Crvenom moru

Aerodrom „Red Sea International", nalazi se na zapadnoj obali zemlje i deo je projekta Crvenog mora i razvoja turizma. Dizajn je inspirisan „bojama i teksturama pustinjskog pejzaža", a objekat će imati oblik pet grupisanih cvetova koji podsećaju na peščane dine.

Unutar aerodroma je zelena oaza sa autohtonim biljkama, koja će strujom napajati iz obnovljivih izvora energije.

„Aerodrom je osmišljen kao mesto koje će turistima prvo poželeti dobrodošlicu. Biće centar gde se sreću turisti sa kopna i vazduha. Verujem da odloženi letovi više neće biti problem putnicima, koji će moći da uživaju u svim prednostima i ponudama ovog modernog aerodroma", istakao je direktor studije, Žerar Evenden.

Kada bude završen, a očekuje se da to bude krajem 2022. godine, aerodrom će moći da primi oko milion turista na godišnjem nivou.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. mar 2021, 10:45) - anonymous [neregistrovani]

prelepo, ali koliko isplativo?!

Aerodrom Red Sea je zaista prelepo osmisljen i bice uzivanje tu sletati i pletati. Protok putnika na godisnjem nivou je predivdjen za samo milion turista?! To je rekao bih vrlo malo u odnosu za velicinu investicije. Protok putnika na splitskom aerodromu je poredjenja radi u 2019 godini bio oko 3,5 miliona. Verovatno ce oni te svoje troskove pokriti nekim dodatnim sadrzajima i ponudama.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">