Читај ми!

Cveće „Liberti" printa cveta svuda, od "Guči" cipela do "Najk" patika

Ako tražite način da ulepšate prohladne zimske dane cvetni dezeni su najbolje osveženje, a ponovo su u modi.

"Liberti London" - svi smo čuli ime i svi volimo brend. Uglavnom većinu populacije asocira na suštinsku Britaniju i na suštinsku neobičnost. Kao jedna od najpoznatijih robnih kuća u Velikoj Britaniji, „Liberti London" nudi raznovrstan asortiman proizvoda, ali jedan od njihovih osnovnih i najprodavanijih su njihove tkanine - posebno njihov pamuk „Tana Lavn".

Ne čudi činjenica da osnivač „Liberti London" svoje korene vuče iz tkanine. Arthur Liberti započeo je svoju karijeru kao šegrt za draperije.

Posle deset godina rada, učeći o tekstilu i drugim umetnostima, odlučio je da otvori svoje preduzeće 1875. godine i nazvao ga je „Kuća istočne Indije".

Prodavao je tkanine sa orijentalnim dezenima - tepihe, ukrasne predmete. Dvadesetih godina dvadesetog veka Liberti je počeo da proizvodi minijaturne otiske cveća, "pejslija" i "apstrakta", koji su postali poznati kao „Liberti Prints".

„Liberti Prints" je najprodavaniji u internet kolekciji sa preko 150 otisaka u ponudi, u pamuku, svili, pa čak i na plastici. Tana Lavn pamuk je najpopularniji - specifičan lagani pamuk koji je idealan za haljine, bluze, košulje i suknje.

Cvetne dezene doživljavamo kao pozitivne, prijatne za čulo vida, razigrane, a psiholozi ističu da mogu da poprave raspoloženje.

„Oduvek sam volela Liberti grafike, a posebno volim Liberti prodavnicu u Londonu, koju nažalost trenutno ne mogu da posetim", kaže urednica časopisa Vog, Lin Iger.

Ističe da cvetni printovi dočaravaju idilično englesko leto - čak i kada ih nosite u socijalno udaljenoj podzemnoj železnici.

Poslednjih nekoliko meseci Kejt Midlton takođe nosi svoju masku Liberti. Samo prošle nedelje pokazala nam je da dizajn prekriven cvećem izgleda dobro i na jesen, uskladivši svoju kariranu vunenu jaknu i džemper od kašmira sa maskom Liberti koja ima print.

Ako tražite način da se razvedrite u hladnim zimskim danima, Liberti print je definitivno "in" u svetu mode.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара