Читај ми!

Moderna ekološka arhitektura 2021. koja će "preoblikovati" svet

Rad na većini projekata u 2020. godini usporen je zbog pandemije koronavirusa. U Novoj 2021. godini planira se završetak nekih interesantnih građevina, poput njujorške biblioteke, centra za umetnost u Tajpeju, klimatsko- pozitivnog hotela u Danskoj i kuće muzike u Budimpešti....

Nova biblioteka u njujorškom naselju „Far Rockaway" biće duplo veća od stare, a građanima će ponuditi dvostruko više sadržaja i prostora.

U Tajpeju će posle osam godina biti završena izgradnja centra za scensku umetnost. 

"Akuarela", stambeni kompleks od 650 kvadratnih metara koji se u glavnnom gradu Ekvatora, biće završen.Kamene obloge, drvene rolete i spoljašnje zelenilo osmišljeni su da bi se kompleks asimilirao sa zelenom planinskom topografijom regiona, dok stanovnicima nudi opipljivu vezu sa prirodom.

U Danskoj će u narednih nekoliko godina da se izgradi prvi "klimatsko-pozitivni" hotel, prva zgrada koja će uštedeti više ugljenika nego što ga emituje.

Kuća muzike u Budimpešti slaviće tradicionalnu muziku ove države, a u Amsterdamu će biti finalizovani radovi u studentskom domu koji će imati 1.500 apartmana.

U kineskom gradu Guangzhou završiće se izgradnja pozorišta sa 2.000 mesta.

Kompanija za arhitekturu "Nle" je tokom prošle decenije eksperimentisala sa inovativnim načinom brze i jeftine gradnje na vodi. Tako je nastao plutajući sistem Makoko, čija će gradnja biti završena tokom ove godine.

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво