Читај ми!

Princ Čarls ušao u svet mode i luksuznim kreacijama objavio rat brzoj modi

Princ od Velsa odela pazi i nosi dugo. Međutim, svoje protivljenje „brzoj modi“ sada je izrazio i kolekcijom luksuznih kreacija dizajniranih da probiju granice modnih sezona i napravljenih od kvalitetnih materijala kako bi se osigurala višegodišnja upotreba.

Članovi britanske kraljevske porodice imaju brojne obaveze ali je, uprkos tome, princ Čarls našao vremena za još jedan zaokret na poslovnom planu. Naslednik britanskog trona rešio je da se oproba u svetu mode, piše portal Green Matters

Fondacija 71-godišnjeg princa udružena sa grupom Yoox Net-A-Porter predstavila je javnosti liniju pod nazivom Moderni majstor (Modern Artisan), luksuznu kolekciju sa kreacijama koje su osmišljene da traju dugo.

„Projekat Moderni majstor je jedinstvena  saradnja koja popularizuje održivost i polaznicima daje veštine i samopouzdanje neophodno za zaposlenje u svetu mode ili tekstilnoj industriji ili, ukoliko tome streme, u pokretanju sopstvenog biznisa“, navela je u saopštenju Žaklin Farel, direktorka za sektor obrazovanja u Fondaciji princa Čarlsa.

Kolekcija princa Čarlsa napravljena na domaćem terenu 

Princ od Velsa usprotivio se „brzoj modi“ koju konzumerizam diktira predstavljajući Modernog majstora

Kolekcija ima 18 modela, neki su za muškarce, neki za žene, ali ih sve spaja to što su dizajnirani u Italiji, a izrađeni u Velikoj Britaniji, kao i to što su ih napravili polaznici projekta Moderni majstor.

Brend koristi digitalne alate i podatke iz modne industrije kako bi za rezultat imao luksuzne odevne komade izrađene ručno. 

Kreacije su inspirisane Da Vinčijevim čvorovima, preklopima i pliseima koji podsećaju na draperije čuvenog arhitekte, pronalazača i umetnika.

Materijali korišćeni za izradu kolekcije nemaju oznaku da su veganski, ali budući da su kreacije od vune, kašmira i svile, autorski tim je ponosan na poštovanje principa održivosti. 

Svi materijali su organski, potiču od lokalnih proizvođača i trajaće dugo.

Kreacije prati uputstvo za održavanje i popravku, kako bi se osigurala višegodišnja upotreba odeće, po kojoj je i sam princ Čarls poznat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво