Читај ми!

Marta Miljanić: Put do Lejdi Gage za kreatora je dug i težak

Oni koji prate svet mode njeno ime dobro poznaju. Ali odnedavno i svi ostali su mogli da čuju da je jaknu dizajnerke sa ovih prostora nosila Lejdi Gaga. Kreatorka Marta Miljanić otkriva za RTS kako se stiže do velikih zvezda.

Malo je dizajnera sa ovih prostora koji mogu da se pohvale da njihove modele nose svetske zvezde. 

„To ne može svako. Meni je trebalo 10 godina da stignem do ovoga dokle sam došla. Poslednje tri godine sam posvetila radu za inostranstvo i ovo je prvi veći rezultat“, rekla je, gostujući u Beogradskoj hronici, dizajnerka Marta Miljanić.

Prema njenim rečima, pri dolasku do nekog zvučnog imena u inostranstvu presudan je finansijski aspekt.

„Nije lako ni ovde, ali koliko sam upoznata sa radom u inostranstvu, sve se svodi na gomilu novca. Ne možete da započnete bez novca nikakav biznis koliko god da ste talentovani. Na Balkanu je u tom smislu malo lakše, neke stvari su pristupačnije bez obzira na to što smo zatvoreni pa ne vidimo neke prednosti“, objašnjava dizajnerka.

Poznate ličnosti u svetu drugačije gledaju na saradnju sa neafirmisanim kreatorima, inače Lejdi Gaga nikada ne bi obukla kreaciju dizajnera u usponu.

„Dobila sam informaciju dan pred emisiju da će Gaga da nosi jaknu i samo su mi poslali kratak video-isečak intervjua i zaista je bila moja jakna. Njen kreativni tim došao je u šou-rum u Los Anđelesu gde već godinu dana izlažem svoje kolekcije. Jakna je otkupljena“, priča Marta.

Kako su članovi Gaginog tima nagovestili, tu ne bi trebalo da bude kraj saradnje.

„Malo sam pod pritiskom zbog toga da moram još više kolekcija da pravim", priznaje dizajnerka.

Kada je pravila kolekciju Blek bjuti, Marta Miljanić bila je inspirisana crnogorskim vezom. 

„Kada sam počinjala, pune tri godine najviše sam radila sa svilom jer mi je ona bila predivna i prirodan materijal. Naglo sam prešla na kožu jer je to moja najveća ljubav, a dugo se nisam usuđivala da radim s njom. Vez je bio zajednički projekat koji sam sa jednom koleginicom radila“, priča Marta.

Komentarišući mogućnost da Lejdi Gaga nosi nešto s vezom, Miljanićeva ističe da bi pevačica nosila sve što je dovoljno interesantno kao i druge zvezde koje uvek traže kreativne ljude sa svežim idejama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво