Читај ми!

Mala, a funkcionalna – kako srediti spavaću sobu skromne kvadrature

Život u malom prostoru zahteva dodatnu kreativnost. Kada je reč o uređenju spavaće sobe, bez obzira na to koliko ona mala bila, postoji mnoštvo ideja i primera koji mogu da pomognu da soba u kojoj spavate, bude funkcionalna i prijatna.

Za pametno uređenje male spavaće sobe, najvažniji je pravilan raspored nameštaja. 

Iskoristite svaki ugao sobe za komad nameštaja koji bi mogao biti ostava, pa i onaj prostor ispod kreveta.

Kada je reč o ormarima, najbolji izbor su uski i visoki, koji će uštedeti kvadrate, a opet omogućiti da smestite garderobu, posteljinu... 

Osim toga, viseće police su više nego dobar izbor kada manjka prostora. Idealne su za odlaganje knjiga, kozmetike i drugih sitnica, a ne zauzimaju mnogo prostora.

Tek kada postavite nameštaj, birajte tepihe i posteljinu, jastuke, zavese...

Preporuka je da se odlučite za dezene sa šarama, koji vizuelno šire i opelemnjuju prostor.

Zavese mogu biti što svetlije, kako bi prostor dodatno dobio na otvorenosti a najbolje je da tepih pokrije što veću površinu poda, i da takođe bude u svetlim bojama. 

Kada je reč o bojama zidova, preporuka je da zidovi male prostorije budu svetlo obojeni, i da se klonite pruga, naročito vertikalnih, ali i teških, „jakih" aplikacija, detalja, stikera...

S druge strane, ogledalo je više nego poželjno. Poznato je da daje prostoru „dubinu". 

Uprkos tome što ste možda ljubitelj detalja kao što su jastučići, porcelan, figurice i slično, savetuje se da ih ne stavljate u velikom broju u malu spavaću sobu jer mogu „ugušiti" prostor.

U slučaju da vam u maloj spavaćoj sobi treba i radni prostor, sto na rasklapanje je pametan izbor. Kada Vam ne treba, prislonjen je uz zid, a kada rešite da radite, iskoristite sistem na rasklapanje.

Mali prostor valja oplemeniti a to možete učiniti tek jednom saksijicom sa sobnom biljkom. Raspitajte se koja vrsta biljke je pogodna za prostor u kome se spava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво