Ekološke patike – kada ljubav ujedini Italiju i Koreju

Par i kod kuće i na poslu! Brend menadžer Đulijana Borzilo, Italijanka iz Napulja, i Dong Seon Li, Korejac, kreativni direktor i stilista za cipele, osmislili su "Id.eight" – biorazgradive patike koje čak i pčele vole!

Naime, ova startap kompanija je osmislila originalno pakovanje za svoje patike: reciklirani karton sa semenjem koje je potrebno zasaditi kako bi izraslo cveće koje pčele toliko vole. Tako se čuva njihov opstanak, a samim tim i biodiverzitet.

Ovaj projekat ne samo što ujedinjuje lepotu i dizajn već i utiče na životnu sredinu.

Njihove patike su napravljene od ostataka industrije hrane koji su u potpunosti biorazgradivi i od materijala koji se mogu reciklirati, poput kore ananasa, jabuke, vina (biopolimerizacija vina, delovi jabuke koji nisu jestivi).

Cilj ovog projekta je da lansiraju na tržište uniseks patike koje neće imati skoro nikakav štetan uticaj na okolinu. "Made in Italy" je uvek garancija kvaliteta, a dizajn je inspirisan devedesetim godinama.

Naziv projekta je "Id.eight", Id – kao identitet, dok je eight, broj osam na engleskom, i podrazumeva beskonačnost, kružni ciklus i regeneraciju.

Patike su u raznim bojama, mogu ih nositi i muškarci i žene (džender fri). Rođene su iz ljubavi i žele da predstavljaju ljubav, onu prema modi i cipelama, kao i onu rođenu iz susreta dve kulture i dve totalno drugačije realnosti.

Trenutno se proizvodi prototip, dok će od februara biti moguće, putem "Kickstartera" poznatog sajta koji pomaže u prikupljanju sredstava ne bi li ovaj startap oživeo i bio u mogućnosti da realizuje ove patike koje ne samo da su moderne već su i prijatelji Zemlje.

Svi koji budu učestvovali dobiće na poklon neki gedžet, a najsrećniji i par patika, jedinstvenih u svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи