Tropska atmosfera u stanu daje ritam prostoru

Tropski stil uređenja doma sve je popularniji. Prostoru daje balans i harmoničnu celinu. Dašak tropskog stila, beli i plavi zidovi, lanene zavese, sobne biljke, unose magiju u prostor u kome živimo.

Važno je napomenuti da prilikom uređenja doma u tropskom stilu treba koristiti paletu boja koja je bliska tropskom okruženju. To mogu biti crvena, narandžasta, bež, žuta plava braon, zelena...

Letnje osveženje prostora možemo postići bojama, tapetama za zidove, zavesama, ukrasnim jastucima, kao i određenim biljkama koje nastanjuju tropska područja, a mogu da uspevaju i na našim prostorima.

Zidovi koji su obojeni nijansama cimeta, peska, tonovima toplih nijansi zelene boje, uz nameštaj od ratana, uz detalje iz dalekih zemalja daju nam osećaj tropskog stila u prostoru.

U dnevnoj sobi to mogu biti i egzotične biljke, dobro osmišljene draperije, ukrasni jastuci sa motivima palmi, peska, mora. Poneka slika na zidu, pa čak i prostirka u toplim bojama tropkih destinacija.Zeleni zidovi koji su osnovna boja, daju prostoru svež, čist i prirodni ton. Mogu se kombinovati i sa braon tonovima, a ovakve kombinacije su preporučljive za kuhinje i trpezarije. A još se u činiji može naći i tropsko voće, pa je osećaj tropa u domu, skoro stvaran.

Tekstura drveta veoma je važna za uređenje prostora u tropskom stilu. Važan je i nameštaj koji može biti od bambusa, ratana, tikovine, pruća. Taj nameštaj se može ukrasiti pokrivačima od prirodnih materijala u pastelnim tonovima, ali i sa tropskim motivima. Nekada se u takav ambijent uklapaju i ukrasni jastuci jarkih boja.

Roletne od bambusa prostoru daju autentičnost tropskog ambijenta. Najvažnije je da svi elementi budu dobro izbalansirani, dobro usklađeni, jer šarenilo opterećuje ukućane.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара