Ružica hekla maske, a kad treba i koronavirus, jednoroge...

Živi u Šimanovcima, ima petoro unučadi i ispunjava sve snove. Ni korona tu ne može ništa da promeni. Baka Ružica je posebna i evo zašto smo odlučili da vas upoznamo sa njom.

Prvo je heklala da bi se dvojica najmlađih unuka igrala zdravim igračkama. Onda se pojavio koronavirus i isheklan je u domu gospođe Ružice Mrkalj u Šimanovcima.

Unučići su spomenuli maske i njihove ideje brzo su sprovedene u delo. Ipak, prvo je napravila sebi i ćerki, između ostalog, da vidi kako će to izgledati.

„Nosimo naočare, sa običnim maskama smetalo mi je, a prvu masku kad sam napravila primetila sam da ne magli. Radim ih od 100 odsto pamučnog konca i duplo heklam da unutra može da se menja maramica na dva sata“, objašnjava Ružica i dodaje da joj uz unuke ideje za motive ne nedostaju.

Sara i Teo ove zime počeli su da uče da heklaju. I ne samo oni, bilo je tu još dece iz komšiluka.

„Mogla bih da isheklam masku, ali neki znakić to bi morala baka da pomogne“, priznaje Sara dok Teo kaže da i kad mu nacrtaju ipak napravi šta on hoće.

Konac stiže po narudžbini. Ne napušta svoju oazu gospođa Mrkalj, jer njen jedini zadatak je da sada čuva svoje unučiće i da uživa sa njima. Za jednu masku potrebna su joj dva sata, ali spremna je da se angažuje i duže.

„Heklanje me smiruje, kad nešto naruče ja ostanem do dva-tri ujutru i onda se zajedno radujemo tome što sam napravila“, navodi Ružica.

Izazovi više nisu problem, sve uradi Ruža, kako je zovu unučići, za svoju decu. I odrasli imaju heklane maske sa detaljima koje požele, a u ovom domu običaj je jednom mesečno porodično fotografisanje u kostimima koje gospođa Ružica ishekla.

Njih nismo videli, ali jedno je sigurno – najlepše maske nalaze se u domu ove porodice u Šimanovcima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи