Prva onlajn Milanska nedelja mode

Prvi put u istoriji u Milanu se održava digitalna nedelja mode. Fešn vik je posvećen muškoj modi kao i pre-kolekcijama za žene, proleće leto 2021. Razlog ovom izuzetku je koronavirus.

To svakako nije nedelja mode na koju smo navikli niti ima istu čar ali svi se nadaju da je Fešn vik koji je počeo u sredu nešto čega ćemo se samo prisećati narednih godina.

Pod nazivom "Milano Digital Fashion Week July Issue" počela je Nedelja mode online koja će trajati do 17. jula. Četiri puna dana dostupna 24 sata dnevno, raznovrsna i bogata dešavanjima ali opet, kako mnogi kažu „nije to to“.

Nacionalna komora italijanske mode odlučila je da ne otkaže mušku nedelju mode zbog kovida 19 već da je preseli na internet.

Ovo je prvi put u istoriji da se čitave kolekcije predstavljaju onlajn: sastanci, događaji, performansi, kulturna dešavanja.

Program predviđa filmove, izveštaje iza bine i još druge razne sadržaje između realnog i digitalnog. Takođe će biti moguće prisustvovati dvema modnim revijama „uživo“.

Ovaj događaj predstavili su na konferenciji za štampu predsednik Nacionalne komore italijanske mode Karlo Kapas, gradonačelnik Milana Đuzepe Sale i Karlo Marija Fero, predsednik ICE koji je partner ove inicijative.

„Milano je moda, moda je Milano. Nakon svega što nam se dogodilo mi moramo da nađemo novu normalnost“, rekao je gradonačelnik Sala.

Svaka modna kuća će predstaviti svoju kolekciju na platformi koja je posvećena revijama onlajn: milanofashionweek.cameramoda.it.

Moguće je pratiti revije i na socijalnim mrežama preko profila Komore i preko raznih modnih kuća. Instagram, Tviter, Fejsbuk, Linktin, Veibo i Jutjub su kanali koji će pratiti digitalni fešn vik.

U samom Milanu su postavljeni monitori kod Duoma, na Trgu San Babila, a neke od lokacija su Korso Garibaldi 16, Korso Venecija, largo Sugusto, via Vetra, via de Amićis, via San Kalimero.

Neki od brednova će imati i revije u direktnom prenosu samo za odabrane poput kuće „Etro“ koji je jutros imao reviju u hotelu "Four Seasons" i brenda „Dolče i Gabana“.

Na ovoj digitalnoj nedelji mode nema Đorđa Armanija koji je najavio da neće učestvovati već da će kolekciju za ženu proleće/leto 2021. predstaviti u septembru 2020. Slično će učiniti i Fendi 22. septembra u Rimu anticipirajući tako i otvaranje Milanske nedelje mode u svojoj uobičajenoj formi. Nema ni „Versaćea“ koji takođe čeka septembar.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво