Vrata koja čuvaju vaš dom, na šta obratiti pažnju pri kupovini

U trenutku kada su se pojavila, sigurnosna vrata su bila stvar prestiža. Luksuz koji je malo ko sebi mogao da priušti. Već više od decenije ima kako se situacija promenila.

Sigurnosna vrata su danas postala znatno dostupnija. Velika konkurencija na tržištu učinila je da su cene niže nego što su bile. Zahvaljući tome skoro svako može da ih kupi.

Koliko god da je neki kraj miran i da se smatra bezbednim za život, oprez nikad nije na odmet. Treba razmišljati o zaštiti svoje imovine. Barijera koja fizički štiti nas, našu porodicu i imovinu od upada provalnika jesu sigurnosna vrata postavljena na ulaz u stan ili kuću.

Pre svega, treba se pozabaviti uvreženim zabludama i mitovima. Verovanje da je sigurnosna vrata nemoguće obiti samo po sebi nije tačno. Profesionalci bi mogli teoretski, da razvale bilo koja vrata, ali za razliku od običnih vrata za sigurnosna bi im trebalo mnogo vremena.

Sam proces bi zahtevao upotrebu teških alata koji proizvode veliku buku, koju bi sigurno neko iz komšiluka čuo. Tako da samo prisustvo sigurnosnih vrata odbija provalnike jer znaju da je to nemoguća misija.

Na osnovu kojih kriterijuma ih odabrati? Prilikom izbora treba voditi računa o nekoliko faktora.

Cena

Kada je reč o ceni, modeli sigurnosnih vrata koji su u ponudi mogu se razvrstati u više cenovnih klasa. Uobičajena podela je na osnovne modele, zatim one koji pripadaju srednjoj i višoj klasi.

Treba naglasiti da sva ona vrše svoju funkciju, a to je zaštita imovine i ukućana. Razlika u ceni potiče od niza detalja, kao što su: ko je proizvođač, broj i vrsta brava koje se ugrađuju, debljina vrata, ispuna itd.

Pritom, najprodavanija sigurnosna vrata su ona iz srednjeg cenovnog ranga, a koja su proizveli domaći proizvođači. Ona imaju i obezbeđen servis, a rade se po ugledu na znatno skuplje modele koji dolaze od proizvođača sa zapada.

Naravno i modeli iz najviše klase imaju svoje kupce. Kupovinu treba uskladiti sa budžetom, ali treba imati na umu da je bolje imati i jeftina sigurnosna vrata nego nemati ih uopšte.

Obezbeđen servis

Domaći proizvođači i prodavci za svoje proizvode, ali i za vrata koja dolaze iz uvoza nude i usluge popravki i servisiranja. Stoga je važno da se prilikom kupovine raspitate u vezi sa servisom, u slučaju da se vrata zaglave.

Kod mnogih prodavaca Vam stoji na raspolaganju i usluga hitnih intervencija 24/7.

Namena i mesto gde se ugrađuju

Sigurnosna vrata se biraju u skladu sa tim da li se ugrađuju kao ulazna vrata u stan ili kuću. Tačnije, važno je da li je mesto gde se nalaze direktno izloženo spoljašnjim vremenskim prilikama.

Vrata koja se nalaze napolju, ili su eventualno natkrivena verandom, ipak moraju imati oplate koje su otporne na vlagu, kišu, sneg, a da im pri tom ne smeta ni direktna izloženost sunčevim zracima.

Nasuprot tome, u stambenim zgradama ulazna sigurnosna vrata su zaštićena hodnicima i nalaze se unutar objekta, te je za njih važnija zvučna izolacija od otpornosti na atmosferske prilike.

Zato je pitanje gde se vrata ugrađuju jedno od prvih koje će Vam prodavac postaviti. Tako se sužava izbor i fokus usmerava samo na one modele koji su adekvatni.

Pouzdan prodavac

Veoma je važno gde i od koga kupujete sigurnosna vrata. Na taj način znaćete da ste dobili kvalitetan proizvod koji ima obezbeđen servis. Najbolji prodavci neće sebi dopustiti da kupcima nude robu lošijeg kvaliteta i pružaće garanciju za modele koje prodaju.

Sve njih možete naći na sajtu Mirandre.com gde ujedno možete videti veliki broj modela sigurnosnim vratima sa njihovim karakteristikama i cenama. Mnogi od njih nude brojne pogodnosti kao što je kupovina na rate i odloženo plaćanje.

Isto tako, periodično su aktuelne razni popusti kao i akcijske cene nekih modela vrata.

Estetsko uklapanje u celinu

Danas je izbor modela sigurnosnih vrata veoma širok gledano i iz ugla estetike. Pored klasičnih boja kao što su razne nijanse braon, bela i crna, u ponudi se mogu naći i vrata koja imaju drvene oplate i u drugim bojama.

Pored dezena koji u prirodnim tonovima imitiraju teksture drveta, tu su i moderne varijante sa reljefima i raznim ukrasima od metala ili nekog drugog materijala. Dok birate, imajte na umu i to kako će se vrata uklopiti u Vaš enterijer.

U novim zgradama preduzimači su izabrali određeni model u istoj boji kako bi ulaz u sve stanove delovao uniformno. To daje lepši utisak kupcima jer objekat kao celina deluje skladno.

Ali, ako stanujete u starijoj zgradi, onda znate da je izbor boje ili dezena ulaznih sigurnosnih vrata nešto o čemu svaki stanar odlučuju za sebe.

Za kraj treba reći da je važno imati sigurnosna vrata i da bi ovu kupovinu trebalo staviti kao prioritet. Čak i jeftiniji model odbiće potencijalne provalnike. Ako biste ipak kupili skuplji model, raspitajte se kod prodavca u vezi sa svim pogodnostima kod plaćanja i iskoristite ih. Miran san, bezbednost ukućana i imovine nemaju cenu.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво