Da li će maske postati novi modni hit

Do sada smo sa dolaskom lepog vremena birali kupaće kostime ili pareo, a za ovo leto nam se nameću maske kao trend leta 2020. Da li ćemo zaista morati da nosimo maske i na plaži i da li će to biti naša tragična stvarnost? Nadamo se da ne, ali ono što je sigurno, modne kuće su spremne, a maska „rizikuje“ da postane jedna od neophodnih aksesoara.

Još u januaru je Bili Ajliš nosila „Gučijevu“ masku na dodeli Gremi nagrada a „Fendijeva“ maska protiv zagađenosti je odmah bila rasprodata. U svakom slučaju, na vrhuncu epidemije modne kuće su veliki deo svoje proizvodnje pretvorile u proizvodnju maski koje su poklonjene bolnicama no sada, u „Fazi dva", kada su maske obavezne, one postaju aksesoar.

Zato treba i lepo da izgledaju s obzirom na to da nam pokrivaju skoro čitavo lice. Popularne su one sa monogramom LV. Italijanska influenserka Kjara Feranji pokazuje na Instagramu razne modele kao i one koje je napravio umetnik Etai Drori.

Na sajtu Etsy može da se nađe sve što vam pada na pamet, za samo dva dana u aprilu dva miliona ljudi je pretražilo sajt tražeći upravo maske. Neki ih traže u stilu Ebi rouda, neki sa poznatim jezikom „Rolingstonsa“, neki cvetne, neki opet poput brenda „Mader“ ih prave od džinsa i sav prihod daju u dobrotvorne svrhe, a neki preferiraju total blek.

Maske brenda "Boohoo" su pokušale da budu ironične natpisom – „Ako možete pročitati ovu poruku, znači da ste preblizu“ – no morali su da ih povuku nakon što su sindikati i lekari smatrali da hoće da se obogate na nesreći.

Brend je bio primoran da se javno izvini i da prizna i da maske koje su proizvodili nemaju medicinsku potvrdu. Pitanje je da li ostali nemaju istu nameru – zarada na nesreći i da li i ostali imaju medicinke potvrde?

broj komentara 0 pošalji komentar