Ogledalce, ogledalce... uvećaj mi sobu

Ogledala su korisna iz mnogo razloga - reflektuju svetlost, "otvaraju" prostore i čine da sobe izgledaju bogatije. Ali pre nego što krenete sa njihovim postavljanjem, imajte na umu nekoliko stvari.

Pre nego što rešite da okačite ogledalo, uzmite u obzir i šta se oko njega nalazi. Ako je ogledalo postavljeno nasuprot nekoj slici ili komadu nameštaja, potenciraće njegovo prisustvo.

Odlično je da, kad god je to moguće, okačite ogledalo preko puta prozora. To će značajno povećati intenzitet svetlosti u sobi.

Ogledalo uvek treba da bude na odgovarajućoj visini u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Dok slike recimo uvek treba da budu u visini očiju, postavljanje ogledala će zavisiti od toga šta želite da bude naglašeno. Dakle, ogledala mogu biti postavljena i vrlo blizu poda, ali i na plafonu. Dajte mašti na volju!

Pitanje veličine 

Nemojte misliti da je problem da na zid male površine stavite veliko ogledalo. Ogledala stvaraju iluziju veće dubine prostora tako da zaista mogu pomoći da se mala soba učini većom. Ogledalo je odličan je dekorativni element koji se koristi u malom prostoru a osebno su preporučljivi elementi u uskim prostorijama kao što su hodnici.

Možete i malo "hrabrije" urediti neku prostoriju - ceo zid potpuno prekrijte različitim ogledalima. 

Ogledala mogu biti moderna, tradicionalna, klasična, svakojakih dizajna ramova i oblika.

Razmislite koji efekat želite da stvorite odabirom ogledala. Odlučite se za jednostavan drveni ram, ogledalo bez rama, ili za ono sa kovanim gvožđem u antičkom stilu... 

Osim ogledala koja služe za - naravno najpre ogledanje, postoje i komadi nameštaja od ogledala kao što su stočići, police, ali i lampe, lusteri... Tu je i nameštaj poput garderobera na kojima je ogledalo, što može biti praktičan izbor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво