Volite da sedite podvijenih nogu, vašim mukama je došao kraj

Domišljati dizajneri konstruisali su stolicu namenjenu osobama koje tokom sedenja vole da prekrste noge ili da sednu na podvijenu nogu.

Retko ko dok sedi drži pravilno noge, a mnogi vole da sednu preko jedne povijene noge. Međutim, ovaj položaj nije preporučljiv jer često stvara osećaj ukočenosti i bola. Ali zahvaljujući originalnom izumu pronađeno je rešenje i za ovaj problem.

Predstavnici kompanija iz Mizurija, "Health By Design" ('Dizajn za zdravlje') i dizajner Pek Metjus naglašavaju da je prvobitna namera bila da se konstruiše ergonomska stolica koja će pomoći ljudima da udobno promene položaj sedenja tokom napornog rada.

Metjus je napravio stolicu nazvanu soul sit u saradnji sa fizioteraperutom, joga instruktorom, stolarom i inženjerom. Posle nekoliko dana korišćenja, uverio se koliko je stolica udobna i više nije koristio klasičnu stolicu.

Kupcima je na raspolaganju nekoliko modela, a zajednički su im donja platforma za noge i sedište. Oba nivoa je moguće podesiti u zavisnosti od potreba korisnika.

Stolica na prvi pogled izgleda čudno i ne deluje tako udobo, ali korisnici tvrde da pruža mnogo veću slobodu pokreta tokom sedenja. Tvrde da na njoj mogu duže da sede jer im je lakše da pronađu udoban položaj koji im neće izazvati bol u donjem delu leđa ili ukočenost u nogama.

Stolica nekonvencionalnog dizajna postaje sve popularnija, a broj zainteresovanih stalno raste. Cena, naravno, zavisi od modela.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво