Kako se osloniti na reku i nebo pri uređenju doma

Sa jedne od najlepših lokacija u Beogradu, na zemunskom Gardošu, stiže priča o enterijeru koja ima dosta veze sa eksterijerom – oni koji žive na obali Dunava kažu da je najveća vrednost toga pogled.

Priču o enterijeru moguće je početi pogledom na eksterijer. Kuća na Gardošu napravljena je na dva nivoa i oba imaju prostrane terase s pogledom na reku. Prva terasa nastavak je dnevne sobe, pa je uređena za druženje i spremanje hrane. Na drugu se izlazi iz glavne spavaće sobe i predviđena je za sunčanje, čitanje, opuštanje.

Agent za nekretnine Zorana Davidović ističe da je najveća vrednost kuće pogled i terase sa kojih se gleda u reku.

Ova porodična kuća stara je 100 godina. Strukturalno izgleda kao i prvog dana, ali je enterijer dosta izmenjen.

„Pre svega, kuća je građena iz ljubavi prema reci i prema ovom visokom plavom nebu jer svuda iz kuće se vide samo reka i nebo“, objašnjava Davidovićeva.

Dnevna soba je u potpunosti otvorena staklenim površinama. S jedne strane izlazi se na terasu, s druge na vrt. Izlaz na cvetni vrt napravljen je i iz male spavaće sobe.

„Kuća građena za uživanje. To je vlasnica sama kreirala i sama napravila, prilagodila sebi, svojoj ljubavi prema cveću i uživanju jer ovde svakog trenutka iz svakog dela kuće, sem onog koji je prema ulici, dve sobe, se vidi cveće i reka“, navodi Davidovićeva.

Kućom dominiraju otvoren koncept i boje svetla i prirode. Stolarija je obojena u zeleno kako bi se stopila s cvećem, drvećem i rekom. Soba uz glavnu spavaću predviđena je za garderobu.

Kuća je moderno opremljena, ali je vlasnica u potpunosti izbegla jednostavan i trenutno dominantan skandinavski stil. Njen savet sličan je našem, najvažnije je da svoj dom uredite tako da vama u njemu bude prijatno i lepo.

broj komentara 0 pošalji komentar