Laminat, dugotrajno i povoljno rešenje za svaki pod

Kao spoj novih tehnologija i modernog dizajna, laminati su neosporan hit u opremanju enterijera različitih namena. Svojom lepotom su se vrlo brzo izborili sa konkurencijom u vidu parketa i brodskog poda, jer su se pokazali trajnijim i otpornijim.

Uprkos tome što tradicionalno važi za dobro ulaganje, kupovina i ugradnja parketa je prilično prevaziđena iz mnogo razloga. Udobnost, funkcionalnost i ogroman izbor savremenih dezena su na strani laminata.

Dug vek trajanja

Laminati su stekli veliku popularnost u opremanju stambenih i poslovnih objekata zbog svoje jednostavnosti, lakoće održavanja i dugog veka trajanja. Budući da se sastoji od četiri sloja i različitih materijala, laminat je dizajniran tako da objedinjuje najvažnije prohteve korisnika.

Otporan je na habanje, udaranje i vodu zahvaljujući svom završnom sloju visoke tvrdoće koji poseduje i vrhunski sjaj. Radi se o materiji koja je mnogo čvršća od najtvrđeg drveta, što dovoljno govori o trajnosti laminata.

Ukoliko posedujete kućnog ljubimca bićete zahvalni laminatu jer nije osetljiv na grebanje.

Sledići sloj po dubini je dekorativni, praktično onaj koji čini dezen laminata. Ispod njega se nalazi debeo sloj specifičnih drvenih vlakana velike gustine, koji čini laminat stabilnim i izdržljivim.

Kvalitet laminata se razlikuje upravo prema debljini ovog sloja. Poslednji, donji sloj je tu da stabilizuje i zaštiti laminat.

Izborom laminata za svoj dom praktično ste rešili pitanje podova za više decenija, bez potrebe da ga osvežavate hoblovanjem i lakiranjem, kao što je slučaj sa parketom.

Povoljna cena

Imajući u vidu nižu cenu laminata u odnosu na parket, kao svoj glavni konkurent, a takođe i činjenicu da je samo postavljanje laminata jeftinije jer ne traži hoblovanje i lakiranje, kupovina laminata će biti vaša najbolja kupovina prilikom ulaska u novi dom ili renoviranje starog.

Možete ga postaviti i preko ekonomičnog podnog grejanja. Laminat možete postaviti i samostalno zahvaljujući jednostavnom klik sistemu, odnosno spajanjem laminantnih ploča uvlačenjem.

Dakle majstori vam nisu ni potrebni, kao ni veliki broj slobodnih časova. Uputstvo za postavljanje laminata dobićete od svog prodavca prilikom kupovine.

Veliki izbor laminatnih dezena

Laminati su veoma praktični za kombinovanje u enterijeru jer možete izabrati nešto od velikog izbora boja i dezena. Tu su dezeni koji imitiraju parket od različite vrste drveta, brodskog poda ili keramičkih pločica, kao i jednobojni laminati.

Svojim interesantnim dezenima se pojavljuju kao funkcionalan deo enterijera, jer bojom mogu da osveže prostoriju, ili naprotiv, da ublaže jake boje nameštaja i prisustvo dinamičnih linija.

Najpopularniji laminati su oni sa imitacijom hrastovog, jasenovog ili bukvinog parketa u različitim nijansama i vidovima obrade. Pored laminata, tu su i adekvatna lajsne koje štite ivice zida i deluju vrlo dekorativno. Pored neosporne lepote, laminati su vrlo udobni i laki za održavanje.

Naime, čiste se suvom ili mokrom krpom, bez abrazivnih sredstava, koji mogu da naruše sjaj laminata. Prostorije sa laminatom, ukoliko se adekvatno održavaju, dugo ostaju lepe kao nakon njegove ugradnje.

Vaš saveznik u opremanju doma

Postoji dosta firmi koje uvoze najkvalitetnije laminate renomiranih svetskih proizvođača.

Ova gotova podna obloga je sa razlogom najpopularnija na našim prostorima za opremanje stanova, kuća, kancelarija, prodavnica, vrtića, škola, restorana, pa čak i proizvodnih prostora.

Kupovina laminata onlajn danas je postala praksa. Na sajtovima prodavaca možete na miru iz fotelje razgledati dezene i kvalitet laminata. Većina prodavaca je spremna da vam doveze laminat na kućnu adresu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво