Novo sedište „Epla“ je „svemirski brod“ u srcu Silicijumske doline

Tehnološki div „Epl“ nije juče predstavio samo tri nova modela „ajfona“, nego i svoje novo sedište – džinovsku transparentnu zgradu u obliku prstena, stopljenu sa prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Stiv Džobs.

„Epl“ je u svom novom sedištu, u dvorani „Stiv Džobs“, predstavio tri nova modela „ajfona“, uključujući nestrpljivo očekivani „model 10“, kojim je obeležena deseta godišnjica prvog „ajfona“ na tržištu.

Novo sedište, nazvano „Epl park“, futuristički je kampus na 70 hektara u koji se može smestiti 12.000 ljudi. Smešten je u Kupertinu, u srcu Silicijumske doline, a mnogi ističu da veoma podseća na svemirski brod.

„Eplov park odražava vrednosti u koje kompanija veruje, tehnologiju i okolinu“, rekao je prvi čovek kompanije Tim Kuk.

Stiv Džobs je nekoliko meseci pre svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekat gradnje „Epl parka“, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

„Sam park, izvorno golemi betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu sadnjom više od 9.000 stabala, dok je korporativno sedište 'Epla' dizajnirano tako da se priroda vidi i da, zahvaljujući staklenim zidovima, nestane granica između enterijera i eksterijera“, rekao je Kuk.

Ceo kompleks potpuno se napaja Sunčevom energijom.

„Stiv Džobs je veliku pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo“, rekao je „Eplov“ analitičar Tim Badžarin.

„Epl“ će krajem godine početi da organizuje i turističke obilaske svoga parka u kojem zaposleni mogu da uživaju čak i u stazama za šetanje i voćnjaku.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 13. sep 2017, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

А да би они тамо могли да се разбацују раскошним грађевинама

колико су уништили и опљачкали држава у свету.

(sreda, 13. sep 2017, 16:26) - Voya Gerilac [neregistrovani]

"Točak"

Interesantno da svaka gradjevina koja ima kružni oblik neke podseća na svemirski brod. Hvala Spilbergu na tome. Ako ćemo pravo da kažemo ova zgrada jeste interesantna ali više posdseća na točak od "bicikla" a znamo i da u filmu Odiseja2000 isto se "točkovi" pojavljuju kao svemirske stanice a ne brodovi!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">