Читај ми!

„Sudba balkanska“ i „Putujemo prema sreći“ – novi digitalni singlovi profesora Ivice Stnačića

Profesor dr Ivica Stančić, redovni profesor na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ujedno je i vokalni solista RTS-a i čuvar nematerijalne kulturne baštine Srbije, starih gradskih pesama i romansi. Pesme „Sudba balkanska“ i „Putujemo prema sreći“ dobile su i zvanično video izdanje, koje je premijerno predstavljeno u Jutarnjem programu.

Iza profesora Ivice Stančića su brojni solistički koncerti, trajni snimci za Zvučni arhiv Radio Beograda i nastupi na velikim festivalima.

„Mislim da je moj višedecenijski rad prepoznat i da dolazim do trenutka kada ću objaviti i prvi solistički album“, navodi prof. dr Ivica Stančić, gostujući u Jutarnjem programu.

Što se tiče numere Sudba balkanska, tekst je napisao mladi i dokazani autor, Aleksa Nedeljković, a muziku i aranžman je uradio Branislav Tubić. Spot je sniman u Višegradu i u selu Ranovac pored Petrovca na Mlavi.

„Zahvaljujem Igoru i Dušanu Mihailoviću, kao i Borku Dimitrijeviću, koji su doprineli da spot ovako izgleda“, dodaje gost Jutarnjeg programa.

Inače, muzički kritičari karakterišu dr Ivicu Stančića kao „osobu prefinjenog sentimenta“, a mnogi su rekli i da je „dostojan naslednik Slavka Perovića“.

Numera Put prema sreći, legendarnog Radoslava Graića, koja je skoro 15 godina čekala da ugleda svetlost dana, profesor je premijerno izveo na solističkom koncertu 2019. godine, a i ona je ekranizovana za objavu digitalnog singla u izdanju PGP RTS-a. Aranžman je uradio Milan Ilić, a u realizaciji spota je učestvovao Jovan Kovačević.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво