Читај ми!

„Pečat“ – prvi solistički album Ivana Milinkovića

Glas Ivana Milinkovića, ljubitelji dobre muzike itekako poznaju, cene i vole. Pevač izvorne, pop i operske muzike u izdanju PGP RTS-a objavio je svoj prvi solistički album, „Pečat“.

Na debi albumu Ivana Milinkovića Pečat, u izdanju PGP RTS-a, nalazi se 10 pesama. Album je pripreman dugo, na nekim pesmama je rađeno i tri godine, a pojedine su objavljene u vreme pandemije koronavirusa. Sada su sve objedinjene na novom CD-u.

„Zadovoljstvo mi je veliko. Proces je u pitanju. Tri godine je nekako realan period da nastane deset pesama u odabiru, u nastanku, u snimanju saradnika koliko ima da se zadovolji ta muzička estetika. Minimum da bude odlično i više od toga, ako može. Onog momenta kada pomisliš da može drugačije ili da može bolje, tog momenta je bilo najbolje“, navodi Ivan Milinković, gost Jutarnjeg programa.

Dodaje da ga je PGP RTS divno prihvatio i izašao u susret time što će izdati njegov prvenac. Album nosi naziv po numeri Pečat koja je poslednja urađena, a u pitanju je pop numera, koja je i festivalska i naravno, ljubavna.

Svenuće dunje je jedna od numera sa albuma koja je prva nastala, a publika će imati priliku da premijerno čuje naslovnu numeru Pečat u subotu, 21. januara u Šarenici.

Ekranizovano je devet numera, od toga sedam je već spremno, a dve su u postprodukciji.

Osim što je od danas CD Pečat dostupan u radnjama PGP-a, album se može poručiti pouzećem (putem Pošte Srbije ili sajta Mala srpska prodavnica). Sve pesme su dostupne i na vodećim platformama za digitalnu distribuciju muzike.

Milinković se na svom debi albumu nije pevački opredelili za samo jedan muzički manir, već su se u ovoj „zbirci“ našle i pop balade, vorld mjuzik kompozicije, ali i obrade narodnih tradicionalnih pesama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи