Читај ми!

Kasno je za istinu – kaže Bane Krstić u novoj pesmi Garavog sokaka

Bane Krstić, kantautor i muzičar, za koga kažu da je autor pesama koje dugo žive i živeće u srcima mnogih ljudi, doneo je novu pesmu i spot „Garavog sokaka“ da ga premijerno predstavi u Jutarnjem programu RTS-a.

Bane Krstić i njegov „Garavi sokak“ do sada su objavili 11 studijskih autorskih albuma, dva lajv i tri kompilacije. U ovoj godini publika će imati da priliku da uživa i u 12.

Gostujući u Jutarnjem programu, Bane Krstić navodi da je pesma, koju premijerno predstavlja gledaocima RTS-a, Kasno je za istinu, rađena dosta dugo, s obzirom na to da je nastajala na jedan specifičan način.

„Prvi put smo snimali koristeći internet kao prijatelja i uz malu pomoć mojih prijatelja i to tako što sam napravio spisak ljudi sa kojima bih voleo da sarađujem, a kada sam video da jedan stanuje u Las Vegasu, kao producent Zoran Maletić, onda, pošto sam želeo da mi gitare i žičane instrumente svira Joca Nikolić iz Lozane u Švajcarskoj, i kako je editor na bubnjevima bio Joan Todoran iz Temišvara – onda sam shvatio da to ne mogu da uradim drugačije, nego uz pomoć interneta“, objašnjava kantautor.

Zbog svih tih prepreka sam proces snimanja pesme je trajao oko tri meseca, ali veruje da su dobili dobar rezultat. Osim saradnika iz inostranstva, u snimanju pesme su učestvovali i kolege iz Srbije koji takođe žive u različitim mestima. Tako na primer, violinista Jovan Bogosavljević koji je rođen u Beogradu a živi u Nišu, Ninoslav Ademović koji živi u Beogradu, a rođen je u Nišu. Zatim, Ivana Danilov koja živi u Bačkoj Palanci, Siniša Blanuša iz Sremskih Karlovaca, i na kraju, on koji je u Vrdniku malo pevao.

„Tako da je sve urađeno bez toga da smo se i jednom videli“, naglašava Krstić.

Uz pesmu Kasno je za istinu i prethodnim singlom Ej, ružo, „Garavi sokak“ najavljuje i novi, 12. album.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара