Читај ми!

Konstrakta pred odlazak na Eurosonik: Nedostaje mi malo dosade

Ana Đurić Konstrakta nominovana je u tri kategorije za evrovizijske nagrade koje se dodeljuju ove zime, a očekuje je i nastup na velikom festivalu u Holandiji – Eurosoniku.

I posle Evrovizije, Evrovizija. Konstrakta je nominovana u tri kategorije za evrovizijske nagrade - za najinovativniji nastup, najbolji tekst i najbolju koreografiju. 

Za nominacije je, kako kaže, Konstrakta saznala na Instagramu, a o pobednicima će se odlučivati upravo onlajn glasanjem. Naša muzičarka već ima veliki broj glasova i podršku u svim kategorijama.

„Uružuju se Brisel, Eurosonik i EBU, čiji smo mi članovi, i prave najbolji plan o tome kako treba da funkcioniše muzička industrija, i kako treba pomoći novim muzičkim tendencijama", rekla je Katarina Epštajn, autor emisije Pop karusel na Radio Beogradu.

Pred Konstraktom je i uzbudljiv festival u Holandiji, Eurosonik, na koji ide na predlog Radio Beograda. Iz Srbije nastupa i bend KOIKOI.

„Mi ćemo predstaviti ono što se ovih dana radi u Srbiji u muzici. Na jednoj smo prilično velikoj bini, čemu se zaista radujemo, a sve to je s druge strane i izazov jer pevamo na srpskom jeziku pa treba naći način da iskomuniciramo sve to", rekla je u Beogradskoj hronici Konstrakta.

Eurosonik – odskočna daska za muzičare 

Festival Eurosonik se održava u januaru i najveća je evropska muzička platforma. Osnovan je 1986. godine, a posećuje ga više hiljada najrelevantnijih kritičara, najuticajnijih predstavnika muzičke industrije i renomiranih novinara.

Nastup na ovoj manifestaciji omogućava bendovima i muzičarima da zakažu nastupe na najprestižnijim festivalima širom Evrope, to jest otvara sva vrata institucija koje čine muzičku industriju.

Slušaoci Radio Beograda 1 godinama unazad imaju mogućnost da ekskluzivno prate izveštaje i lajv prenose najzanimljivijih sadržaja (konferencije, paneli, koncerti, prezentacije) svakog izdanja ovog festivala.  

„Ono što je važno za Radio Beograd je da smo prihvaćeni, iako nismo deo Evropske unije, da smo prepoznati kao važan medij u Evropi, kao i ceo RTS, i da program Srbija stvara Vlade Srbije – stoji ispred nas, i da pomaže izvođačima da odu na Eurosonik i da nastupe", istakla je Katarina Epštajn.

Konstrakta dodaje da na Eurosonik gleda kao na sajam, gde a jedne strane stoje izvođači a sa druge - bukeri.

„To jeste način možda da izađemo sa ovih prostora gde mi inače sviramo, a to je u principu prostor bivše Jugoslavije takozvani. Eto prilike da možda pokušamo da izađemo malo šire i da pokažemo šta se sve ovde radi", izjavila je Đurićeva.

Komentarišući „život posle Evrovizije", dodaje da joj nedostaje „malo dosade".

„To je jedini prostor gde možeš da razmišljaš i da eventualno, dalje stvaraš. Sada nisam u toj poziciji, sada zaista primam nagrade, otvaram i zatvaram izložbe, i dajem mišljenja na razne teme", kaže Konstrakta.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво