Читај ми!

Novim albumom „Ha-ha-ha-ha“ Zlatko Manojlović daje komentar na pandemisjke godine

Kompozitor, gitarista i pevač, Zlatko Manojlović, gotovo četiri decenije živi i radi u Nemačkoj, a sarađivao je sa muzičarima svetske scene, od Santane, Tine Tarner, Erosa Ramacotij i mnogih drugih. Nedavno je kod nas objavljen njegov novi CD koji nosi naziv „Ha-ha-ha-ha“.

Gostujući u Jutarnjem programu, Zlatko Manojlović kaže da je na novom materijalu radio više od godinu dana, a osim CD-a, biće objavljeno i vinil izdanje.

„Puno sam uložio truda i jako lepo je ispalo. Snimali smo u nekoliko različitih studija u Nemačkoj, ali sam na kraju pruno stvari sam uradio. I mastere, i miks i drugo. Zadovoljan sam kako je ispalo, ali sad dolazi onaj drugi, lepši deo za nas. Promocija, koncerti...“, dodaje naš poznati muzičar čijom numerom Jednoj ženi, koja je snimljena 1976. godine, sve do danas počinje Noćni program Radio Beograda.

Priznaje da ne može da „smanji gas“ i da svake godine uradi po 30, 40 novih kompozicija i onda izabere 12 za novi CD. Otkriva i da u svom kompjuteru ima preko dve stotine programiranih kompozicija koje verovatno nikada neće snimiti.

„Ne volim nikada da se vraćam na stare stvari. Ne živim u vremeplovu, živim samo od danas pa za ubuduće. Možda te stare stvari jednog dana snimi moj sini, ili njegov sin, ali u svakom slučaju ne mogu sve da stanu na jedan disk ili ploču“, napominje Zlatko Manojlović.

Koncerte organizuje svakih 10 godina, ali je sada napravio nešto dužu pauzu, no veruje da njegova verna publika sa zadovoljstvom očekuje ovaj događaj.

Takođe, dodaje da planira da jednu od svojih novih pesama snimi na srpskom jeziku, ali ona neće biti na albumu.

Zlatko Manojlović nagoveštava, ali ne želi da obećava, da će naredne godine biti koncerata sa nekim poznatim svetskim muzičarima.

Na kraju gostovanja u Jutarnjem programu, naš uvaženi muzičar je želeo da naglasi da njegov novi album nosi naziv Ha-ha-ha-ha, što je u stvari njegov odgovor na situaciju koju smo imali prethodne dve-tri godine, i da će slušaoci bez obzira da li razumeju engleski ili ne, shvatiti o čemu se radi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара