Читај ми!

Stefan Milenković uveličao jubilej leskovačkog kamernog orkestra „Amorozo“

Pre tačno dvadeset godina, Leskovac je dobio Kamerni orkestar „Amorozo“ koji svoj jubilej obeležava projektom „20 dana za 20 godina“. Centralni događaj priređen u leskovačkom pozorištu bio je zajednički koncert „Amoroza“ i Stefana Milenkovića.

Čarolija u kojoj vreme staje i poželiš da što duže traje. Njegova interpretacija nesumljivo je savršenstvo, ali svaki nastup protkan je šarmom, neposrednošću i opuštenošću što leskovačku publiku kao magnet privlači. Ta razmena topline osetila se ponovo posle pet godina. Stefan Milenković još jednom deo je rođendanskog slavlja.

„Ja sam prezadovoljan što sam bio uopšte deo toga, te proslave, ali i što sam ponovo ovde u Leskovcu. Uvek mi je nekako kao kod kuće. Zaista jeste, jer su ljudi ovde srdačni i topli i publika pokazuje zaista svoje emocije i ceni ono što radimo na sceni. Tako za nas umetnike to je uvek velika inspiracija“, kaže Stefan Milenković.

Muzika je život svakog od njih. Profesori iz Leskovca i delom iz susednog Niša imali su pre dvadeset godina samo želju da sviraju. Oplemenili su svoje živote, ali i kulturnu scenu i duh grada. Postali su simbol kvalitetne umetničke muzike i orkestra koji nastupa sa najpriznatijim imenima domaće i svetske muzičke scene.

„Vidim da je čitav grad stvarno srećan što ima orkestar i što trajemo toliko dugo, tako da uživala sam u svakom trenutku. Možete misliti kakav je doživljaj svirati sa Stefanom Milenkovićem, svi smo stvarno presrećni, a mislim da je bila oduševljena i leskovačka publika“, naglašava Maja Cakić, šef Kamernog orkestra „Amorozo“.

„To je jedan veliki jubilej, zaista velik, divan i kakav u stvari jedan grad kakav je Leskovac i zaslužuje i naravno orkestar sam po sebi. To nije lako, to znači da iza toga stoji mnogo truda, mnogo ljubavi prema muzici“, napominje čuveni violinista.

S ljubavlju, kako im i ime kaže priredili su „20 dana uživanja za 20 godina postojanja“. Slavlje se nastavlja koncertima „Amoroza“ sa dirigentom Radetom Pejčićem i još jednim vrsnim violinistom, Jovanom Bogosavljevićem.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво