Читај ми!

Elton Džon najavio kraj: „Glastonberi“ će mi biti poslednji nastup u Britaniji

Legendarni britanski kantautor ser Elton Džon najavio je da će se njegov poslednji nastup u Velikoj Britaniji održati sledeće godine na festivalu „Glastonberi“. Nakon toga održaće smao još nekoliko koncerata po Evropi, u okviru turneje "Farewell Yellow Brick Road".

Još nije poznato ko će sve nastupati na sledećem izdanju festivala „Glastonberi“, ali se zna da će Elton Džon biti na Piramidi, u nedelju 25. juna, to jest da će zatvoriti program na glavnoj festivalskoj bini.

To će biti tek drugo Eltonovo pojavljivanje na nekom festivalu u Velikoj Britaniji u njegovoj bogatoj karijeri.

Saopštenje stiže ubrzo nakon što je pevač završio severnoameričku turneju. Koncert na stadionu „Dodžersa“ u Los Anđelesu održao je 21. novembra, zajedno sa gostima: Duom Lipom, Kiki Di i Brendi Karlajl. Kanal „Dizni +“ prenosio je uživo ovaj spektakl.

„Uzbuđen sam što ću biti glavni na Piramidi. Kako se nazire kraj moje turneje Farewell Yellow Brick Road, ne postoji prikladniji način da se oprostim od mojih britanskih obožavalaca. Bili su briljantni i podržavali su me kroz sve uspone i padove moje karijere... Jedva čekam da prigrlim duh najvećeg festivala na svetu“, naveo je 75-godišnji umetnik u saopštenju.

Emili Ejvis, koja učestvuje u organizaciji „Glastonberija“, kaže da su presrećni što su napokon uspeli da dovedu Roket Mena.

„Zatvorićemo festival i obeležićemo ovaj veliki trenutak u obe naše istorije veličanstvenim ispraćajem“, rekla je Emili.

Nastup na „Glastonberiju“ biće Džonov poslednji u Velikoj Britaniji, ali to neće biti njegov poslednji koncert uopšte.

Turneja Farewell Yellow Brick Road, koja je počela 2018. godine, nastavlja se do jula 2023. koncertima po evropskim zemljama.

Najavljeno je da festival „Glastonberi 2023“ traje od srede 21. juna do nedelje 25. juna. Cena ulaznica za događaj, koje su rasprodate u roku od sat vremena kada su puštene u prodaju početkom novembra, iznosila je 335 funti plus naknada za rezervaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво