Читај ми!

Bahov muzički maraton na Savskoj promenadi

Muzičko-sportski spektakl održan je na Savskoj promenadi u Beogradu. Danski violončelista Toke Moldrup uspeo je da objedini 36 kilometara i 36 Bahovih svita.

Jutro u Beogradu, i slika koja se ne viđa često. Čelista sa instrumentom u rukama, u opremi za trčanje. Da klasika ne mora da se izvodi u odelima i dvoranama pokazao je čelista iz Danske koji je muzički maraton od 36 kilometara počeo prvim stavom Bahove svite.

„Trčim ceo život, poslednjih godina sve više. Kada sam shvatio da mogu da trčim sa decom i kolicima, pomislio sam moglo bi violončelo da bude umesto njih. Bah je univerzalan za sve ljude, i zašto onda ne bi spojili 36 Bahovih svita i 36 kilometara", istakao je Toke Moldrup.

I tako je posle svakog pređenog kilometra, svirao jedan stav Bahove svite.

Za muzički maraton odabrani su Beograd i Savska promenada jer je "Zvuk vode" tema ovogodišnjeg "Art link" festivala.

„Beograd je centar Art link festivala koji je Beograd i predstavio evropskoj festivalskoj asocijaciji i kandidovao Beograd zajedno sa beogradskom tvrđavom za tu prestižnu titulu grada festivala koji je Beograd ove godine i dobio od evropske asocijacije festivala", istakla je Jovanka Višekruna Janković, umetnička direktorka Art link festivala.

Bahov muzički maraton na Savskoj promenadi trajao je oko 5 sati, a ljudi se smenjivali i bodrili muzičara koji je pomerio granice u idejnim i umetničkim dostignućima.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи