Читај ми!

Cane uoči koncerta za 40. rođendan „Partibrejkersa“: Sajam. Čekamo ljude!

Rođendanski koncert „Partibrejkersa“ je sutra uveče na Sajmu u Beogradu. O proslavi, muzici kroz četiri decenije i mladima koji nastavljaju rokersku nit, za RTS govori Zoran Kostić Cane.

„Partibrejkersi“, zajedno sa publikom, 22. septembra, na Beogradskom sajmu obeležavaju jubilej od četiri decenije rada. Zoran Kostić Cane, za RTS, kaže da je danas mnogo toga drugačije.  

– Ne mogu ja da napišem Hiljadu godina ponovo ili Kreni prema meni, ali neke druge pesme sa nekim drugim opservacijama mogu. Nadam se.

Kada ste osnovali grupu „Partibrejkers“, pre 40 godina taj naziv je nešto što uvek stoji uz Vaše ime. Danas slavite četiri decenije. Šta je sve stalo u njih?

– To je ceo život, bavljenje muzikom nije odvojeno od života. Sve je to isprepletano, znači rastemo, zaljubljujemo se, patimo, veselimo se, deca, ratovi, inflacije, ali napor da se održi bend a to je teško stvarno to je kao porodica.

Kakav je rok danas? Vidite li u nekome potencijal da nastavi ono što ste vi stvorili?

– Mladi nastavljaju ono što mi radimo, to je borba za istinu, da misle svojom glavom. Ideja slobode vodi i njih. Svi suštinski postulati koji čine muziku dobrom žive i u drugima. To samo zavisi koliko si otvoren prema sebi i iskren prema svetu i koliko bola zarad neke ljubavi možeš da podneseš.

Danas kada se trendovi brzo menjaju i kada pesme ne traju dugo, vi ste i dalje autentični i pojavom i glasom. Koju poruku ste slali muzikom ovih 40 godina?

– Istinito svedočenje. Moraš da imaš dobru pesmu. Pesma je najglavnija od svega, ne možeš da ideš ispred pesme. Pesma i posle sve ostalo, da imaš pesmu koja će moći da opstaje kroz vreme. Kada napraviš pesmu i snimiš je i ono ode u etar, ona više ne pripada samo tebi nego pripada i drugim ljudima.

Kada pravite velike koncerte u Beogradu, čini se da lokaciju birate pažljivo. Posle Tašmajdana, ovoga puta Sajam?

– To je atrijum, veliki parking između tih hala, tako mi je rečeno nisam ni ja bio. Pošto za Taš smo bili kratki jednu pesmu, dve da objavimo pa da kao ima neki imperativ da se nastupa tamo.

Sajam. Čekamo ljude.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво