Читај ми!

Nemaju evidenciju o održanim koncertima a uoči nastupa na Tašu „Ju grupa“ najavljuje - čist rokenrol

Korona im je pomrsila planove da obeleže pola veka karijere, ali će zato 10. septembra velikim koncertom na Tašmajdanu „Ju grupa“ sa prijateljima proslaviti čak 52 godine rada. Ekipa RTS-a ih je posetila na jednoj od završnih proba pred veliki, slavljenički koncert.

Hiljade pređenih kilometara, stotine koncerata, 12 studijskih albuma, pregršt singlova i isto toliko hitova... samo je delić onoga što stane u pola veka karijere „Ju grupe" ili kako glasi njihov slogan „Više od 50 godina čistog rokenerola".

U hotelu koji simbolično deli naziv njihove grupe, u toku su poslednje pripreme za koncert na Tašmajdanu.

Članovi najdugovečnijeg rok sastava na prostoru bivše Jugoslavije, kažu da ne vode evidenciju o broju koncerata.

„Tu evidenciju nikada nismo vodili, ali moram vam reći da smo mi jedno šest puta obišli kompletnu Jugoslaviju, što znači napravili smo ogromnu kilometražu, pa smo svirali po pet dana nedeljno u to vreme kada smo bili izuzetno popularni. Ovaj koncert će biti jedinstven po mnogo čemu i najmanju kilometražu ćemo napraviti za ovaj koncert jer je u našem gradu", kaže Dragi Jelić.

Na pitanje o eventualnoj tremi pred nastup na Tašmajdanu, Žika Jelić kaže: „Nije to trema, neko je to izgovorio, a ja to prihvatam, to je velika količina odogovornosti prema kompletnom radu, prema gostima koji su tu, mislim na naše prijatelje koji će biti gosti".

Sastav je prvobitno nastupao pod nazivom „Idejni posed". Danas, posle 52 godine, publika i dalje voli - „Ju grupu" - sa razlogom.

„Ja ne znam da li se slažu ostali, ali ja mislim da je to velika doza skromnosti i pravilnog odnosa kako prema sebi unutar grupe to prenosimo i kada je publika u pitanju, ne varamo, ne lažemo, ne obećavamo", objasnio je Žika.

Dragi je pričao i o pesmi koja je obeležila grupu, posle koje je krenula ekspanzija: „Ja bih rekao da je to, ipak Crni leptir, mada Čudna šuma je pandan po toj nekoj popularnosti - ono što vole mala deca, velika deca i ono što nas sve nekako zbližava i spaja".

A na Tašmajdanu će spojiti različite generacije koje već pola veka vole njihovu muziku. Repertoar ne otkrivaju do kraja, znamo samo da će im se pridružiti kolege iz cele Jugoslavije.

„Koncert će sigurno biti pun emocija i za pamćenje", dodaje Žika. 

„Ja jedva čekam da drugi pevaju pesme koje ja pevam, biće onako kako mora biti, daj bože samo lepog vremena i sve će biti super, kaže Dragi.

Predstojeći koncert na Tašmajdanu ih naročito inspiriše. Posle njega voleli bi, kažu, da održe koncerte širom bivše Jugoslavije, a uz sve to vredno vežbaju i obvećavaju novi 13. album.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво