Читај ми!

Uz Tamburica fest i posebnu filharmoniju Novi Sad ulazi u istoriju

Jubilarni 15. Tamburica fest završava se u Novom Sadu. Prethodnih večeri izabrani su najbolji solisti i tamburaški orkestri. Na zatvaranju, Novi Sad ulazi u istoriju.

Prvi put na jednoj sceni nastupiće oko 250 učesnika uz tamburu, članova orkestra i hora, odNosno prvi put u istoriji, čućemo tamburašku filharmoniju.

Muzičari iz 11 zemalja odvojeno su pripremali program i večeras će se svi zajedno naći na bini pred novosadskom publikom.

Izabran je i najbolji orkestar, a to je Tamburaški orkestar Hrvoja Harkanovca iz Hrvatske, dok je u petak izabrana i najbolja solistkinja - Snjižana Koverha iz Ukrajine.

Održana je i smotra tamburaških bandi iz pet zemalja i koncert simfonijskog orkestra „Johan Štraus" iz Linca, predstavnika Austrije koja je ovogodišnja „zemlja prijatelj" festivala.

Predstavnici 15 zemalja čine ovu tamburašku filharmoniju, koja se okupila prvi put u istoriji tamburaška muzike - baš u Srbiji i Novom Sadu.

Izvešće dela koja retko čujemo uživo na tamburici, poput kompozicija Konjovića, Ravela i Orfa. Koncert počinje u 21 čas, ulaz je besplatan, a možete ga pratiti i u odloženom prenosu na Drugom programu RTS-a koji počinje u 21.35.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво