Čitaj mi!

Zatvaranje Nišvila nastupom Džulijana Marlija, sina Boba Marlija

Za završno veče 28. Nišvil džez-festivala u Nišu - nastupi muzičkih sastava iz SAD i Danske, ali i rege zvezde Džulijana Marlija.

Dosta je modernog i avangardnog džeza na Nišvilu, a nešto manje klasičnog džeza, ali i komercijalnih zvezda koje su privukle najviše publike na festivalu. 

Ono što obeležava ovu godinu su i tri uzastopna dana kiše, što se na Nišvilu nije dogodilo od kada postoji festival, od pre 15 godina.

Zatvaranje festivala obeležiće nastup Džulijana Marlija, velike rege zvezde sa Jamajke.

„Mi zaista volimo da sviramo zajedno i posle 45 godina rada. Zahvalni smo što možemo da snimamo i sviramo svoju muziku i putujemo po svetu na prelepa mesta kao što je Niš", istakao je Rasel Ferante, iz američkog sastava "Yellow jackets".

„Imamo u našoj muzici mešavinu amerikane, afričkih ritmova, nordijskih korena i indi-popa i to je naše prepoznatljivo obeležje", rekao je Jens Mikel Madsen, ispred grupe "I Think You Are Awesome", iz Danske.

Program festivala, zvanično se završava oko dva sata iza ponoći, ali se publika razilazi dosta kasnije, te se manifestacija praktično završava u jutarnjim časovima.