Читај ми!

I ove godine, po 55. put, Zaječar će tri dana da živi i diše rokenrol

Zaječarska gitarijada, najstariji muzički festival na Balkanu, počinje 25. avgusta. Festival nastavlja sa podrškom demo bendovima, ali će se pojaviti i afirmisane kolege iz zemlje i inostranstva.

Pedeset i peta Zaječarska gitarijada na Kraljevici održava se od 25. do 27. avgusta, a na prvom mestu su demo bendovi jer je jasno da je neophodno da se formira nova muzička scena, naglašava Jadranka Janković, portparol Zaječarske gitarijade.

„Prijave se demo bendovi, napravi se selekcija i imamo dve polufinalne večeri, da bi se na finalnoj odlučilo ko je pobednik. Tu uvek imamo dobar odziv, tako da se nadamo da ćemo i ovog puta izabrati ono što je najbolje. Postoji nagrada žirija i nagrada publike, a tu je i revijalni deo na kome nastupaju najveća imena sa domaće i eks jugoslovenske scene“, dodaje Jankovićeva.

Na Gitarijadi će u revijalnom delu nastupati grupa „Kerber“, Bajaga i „Instruktori“, Kanda, Kodža i Nebojša, „Alisa“, „Valentino“, „Teksas flod“, „Goblini“, „Ritam nereda“...

Bend Kanda, Kodža i Nebojša dugo nije nastupao, a kako naglašava basista Boško Stanojević, velika im je čast što će nastupiti u revijalnom delu Gitarijade.

„Susedne zemlje su mogle samo da sanjaju o takvom događaju, a mi smo ga imali svake godine, čak i u najcrnje dane. Tako da Zaječarska gitarijada stoji posebno od svega. Imamo novi album koji je krenuo u pretprodaju. Zove se Beton, a imaćemo još jedan beogradski koncert 1. septembra“, kaže Stanojević.

„Mislimo da su perjanice domaćeg rokenrola i gosti iz regiona adekvatna ponuda svima onima koji dolaze. Uvek bude dosta posetilaca i iz Srbije i iz regiona, a dosta fanova tradicionalno dolazi iz Bugarske. Tako da verujem da nam neće manjkati publike koje uvek bude oko pedesetak hiljada po večeri. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli, a tri dana Zaječar živi i diše rokenrol“, zaključuje Jadranka Janković.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара