Читај ми!

Na ovogodišnjem Nišvilu - 15 bina i 250 programa pod sloganom „Još ovaj put"

U Nišu je počeo Nišvil festival, najveći džez festival u jugoistočnoj Evropi. U naredna četiri dana na 15 bina biće održano 250 programa.

Otvaranje 28. Nišvil džez festivala obeležio je nastup Beti Đorđević, koja je dobitnica nagrade za životno delo. To priznanje dodeljuje se od 2006. godine i najvažnije je u našoj džez muzici.

Publiku je oduševio i nastup grupe "Earth and Fire", koja je poznata po fanki hitovima sa kraja sedamdesetih.

„To su sve velika imena zabavne muzike i poznata džez-imena. U toj galeriji likova sam pridodata i ja, to je za mene zaista nešto veliko,  i samo mogu da kažem hvala, hvala, puno hvala", rekla je Beti Đorđević, dobitnica Nagrade za životno delo.

„Ono što u ovoj postavi sviramo je zaista vrlo dobro. Okupio sam najbolje pevače i imamo odlične muzičare u bendu, tako da pesme 'Earth Wind and Fire' zvuče još ubedljivije", kaže Al Mekej iz sasatava "Earth Wind and Fire".

Festival se održava pod sloganom „Još ovaj put" jer organizatori najavljuju mogućnost preseljenja iz Niša zbog smanjenog budžeta.

„Nedostaju malo one džez legende iz top 10 rang lista, ali je zaista sve poskupelo ove godine, praktično nam je budžet 33 odsto manji, a troškovi su 33 odsto veći", izjavio je direktor Festivala Ivan Blagojević.

Večeras nastupa regionalna zvezda Manjifiko, u subotu Nataša Atlas, a festival u nedelju zatvaraju dvostruki dobitnici Gremija američki sastav „Jelou džeket" i sin legendarnog Boba Marlija - Džulijan Marli.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво