Читај ми!

Počeo 61. Dragačevski sabor uz zastavu i prangije

Saborskom himnom, podizanjem zastave i pucanjem prangija kod Spomenika trubaču u centru Guče, počeo je 61. Dragačevski sabor koji će trajati do nedelje.

Radmilo Mišović, domaćin 61. Dragačevskog sabora trubača u Guči, rekao je povodom početka festivala da će se potruditi da ova tradicija što duže potraje jer Sabor to zaslužuje.

„Ostaje mi samo da ga proglasim otvorenim za naše takmičare trubače“, dodao je Mišović.

Predsednik Saborskog odbora Milovoje Dolović podsetio je da je prvi Sabor organizovan 14. oktobra 1961. godine u crkvi Svetog Arhangela Mihajla.

„Šest decenija kasnije, Guča nas i dalje okuplja“, istakao je Dolović.

Muzički urednik Sabora trubača, Dejan Lazarević, kaže da mu je velika čast što je izabran da bude muzički urednik Sabora.

„Pre svega, to je obaveza prema svima vam i onima koji su krčili put da se Sabor nađe na najsjanijem mestu naših i svetskih festivala“, naveo je Lazarević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво